Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε ενεργά στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ

Σε αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου σήμερα  Τετάρτη 12 και αύριο Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αξιώνοντας να μπει φρένο στην οικονομική κατάρρευση των Δήμων, αφού τίθενται πλέον σε κίνδυνο η λειτουργία των κοινωνικών τους δομών και η ποιότητα  ζωής των πολιτών. Για τη δραματική κατάσταση στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο Δήμο ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκοτινιώτης, «ο ορατός πλέον κίνδυνος κατάρρευσης της λειτουργίας των Δήμων δεν συνιστά οικονομικό, αλλά βαθύτατα πολιτικό πρόβλημα, με έντονα μάλιστα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Η ουσία του πολιτικού προβλήματος είναι ότι η οικονομική κατάρρευση των Δήμων οδηγεί σε σημαντική αποδυνάμωση της θέσης και του ρόλου τους στο συνολικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Στο πιεστικό, δηλαδή, αίτημα για περισσότερη αυτοδιοίκηση με αποκέντρωση, που αποτελεί αίτημα δημοκρατικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό, αντί να κάνουμε βήματα μπρος, κάνουμε βήματα πίσω».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας τους ο Δήμαρχος του Βόλου επισήμανε ότι «η ευθύνη όλων μας είναι πραγματικά ιστορική. Αν τώρα δεν αντιδράσουμε, με σχέδιο, αποφασιστικότητα και ενωτικό πνεύμα, και δεν μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τους Δήμους, πολύ σύντομα, τους επόμενους μόλις μήνες, θα βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρά διλήμματα».
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: