Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Εντυπωσιακό θέαμα με αισιόδοξα μηνύματα στην Τελετή Έναρξης του Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου, το βράδυ της Τρίτης, η Τελετή Έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, παρουσία εκπροσώπων της Διεθνούς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας FINA, του Προέδρου και στελεχών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του Δημάρχου Βόλου, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου, που υποδέχθηκαν τους αθλητές των εθνικών ομάδων 34 χωρών από τις 5 ηπείρους.
Η λιτή, αλλά συνάμα εντυπωσιακή τελετή έναρξης, με στοιχεία από την Αργοναυτική Εκστρατεία, την ιστορία αλλά και τη σύγχρονη φυσιογνωμία της περιοχής, κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των ξένων αποστολών. Την εκδήλωση  άνοιξε η «Αργώ» με 50 κωπηλάτες που κατέπλευσε στο «Κορδόνι» μεταφέροντας τις σημαίες των 37 χωρών (34 με αθλήτριες και 3 μόνο με κριτές) που μετέχουν στη διοργάνωση. Οι 37 από τους 50 κωπηλάτες αποβιβάστηκαν και παρέδωσαν τις σημαίες στις αρχηγούς των Εθνικών ομάδων. Η κάθε αρχηγός παραλάμβανε από εκεί τη σημαία της και στη συνέχεια όλες μαζί οι ομάδες έκαναν παρέλαση μέχρι το σημείο όπου είχε στηθεί η ειδική εξέδρα της τελετής, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου. Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ήταν η Ευαγγελία Πλατανιώτη.
Ακολούθησαν η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας και του ύμνου της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ενώ έγινε και η έπαρση των σημαιών. Αμέσως μετά απηύθυναν τους σύντομους χαιρετισμούς τους οι επίσημοι. Ο  Δήμαρχος Βόλου Παναγιώτης Σκοτινιώτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο, καθώς και την Παγκόσμια Ομοσπονδία που έδωσαν την ευκαιρία στην πόλη του Βόλου να διοργανώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιους αγώνες και ευχήθηκε να αποτελέσει το γεγονός αυτό παρακαταθήκη ώστε να γίνουν εδώ ανάλογες διοργανώσεις και στο μέλλον.
Από την πλευρά του ο κ. Διαθεσόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Ο Βόλος τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο των αθλημάτων μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέρυσι το 2011, διοργάνωσε ένα καταπληκτικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στο Water Polo. Φέτος διοργανώνει αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πιστεύουμε πως θα τα καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο. Σ’ αυτή εδώ την πόλη, σ΄ αυτόν τον τόπο που ενώνει το μαγευτικό βουνό του Πηλίου με την καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου, σ’ αυτόν τον τόπο με την μεγάλη ιστορική παράδοση, το ορμητήριο της Αργοναυτικής εκστρατείας, αυτές τις ημέρες 241 αθλήτριες από 37 χώρες και 5 ηπείρους θα αγωνιστούν τον όμορφο και ωραίο αγώνα για διάκριση».
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο εκπρόσωπος της FINA κ. Quiping Zhang και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος κήρυξε και επίσημα την έναρξη των αγώνων. Να σημειωθεί ότι στην τελετή παραβρέθηκε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής open water και 4ος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου Σπύρος Γιαννιώτης, προσκεκλημένος της εταιρείας ΜΕΤΚΑ που είναι ο βασικός χορηγός των αγώνων και επίσης υποστηρίζει τον αθλητή.
Εντυπωσιακό θέαμα προσέφεραν τα κορίτσια της Δημοτικής Σχολής Χορού Βόλου με το Χοροθεατρικό Δρώμενο που παρουσίασαν και είχε ως θέμα την Συγχρονισμένη κολύμβηση. Χορογράφος ήταν η Χρυσιής Λιατζιβήρη. Το καλλιτεχνικό κομμάτι ολοκλήρωσαν οι CARACATU, το βολιώτικο συγκρότημα των ταλαντούχων μουσικών, οι οποίοι αποτελούν μία αξιόλογη ελληνική πρόταση στους ρυθμούς των κρουστών μουσικών οργάνων και των οποίων την καλλιτεχνική ευθύνη έχει ο Κώστας Μέρος. Με τους ήχους των κρουστών, το λιμάνι του Βόλου γέμισε με σκάφη, τα οποία φωτισμένα με πυρσούς συνέβαλαν στη δημιουργία πανηγυρικής ατμόσφαιρας και την κορύφωση της γιορτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: