Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Προγράμματα άθλησης και αναψυχής για τους μαθητές των σχολείων του Βόλου

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές των δημοτικών σχολείων έχουν την ευκαιρία μέσω της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου να συμμετάσχουν σε προγράμματα άθλησης και αναψυχής, με στόχο να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα και δράσεις και να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους στον αθλητισμό και την αναψυχή. Από φέτος αυτή την  ευκαιρία την έχουν όλα τα δημοτικά σχολεία του ενιαίου Δήμου Βόλου.
Τα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται και έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των μαθητών είναι το σκι, η αναρρίχηση, το τζούντο, το τραμπολίνο, οι ορειβατικές πεζοπορίες στα πανέμορφα μονοπάτια του Πηλίου, η κωπηλασία, η ιππασία, το τάεκβοντό, η σκοποβολή και η τοξοβολία.
Πολλά από τα προγράμματα πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη των αθλητικών συλλόγων: Όμιλος Φίλων Τζούντο Μαγνησίας, ΝΟΒΑ, ΟΕΑ-ΝΑΒ, Ιππικός Όμιλος Βόλου, Α.Γ.Σ Νικόμαχος Βόλου, Ολυμπιακή Ακαδημία TKD, Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου.
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα (εκτός του σκι, για το οποίο ήδη έχουν κλειστεί όλες οι ημερομηνίες μέχρι και τις διακοπές του Πάσχα), θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τη Διεύθυνσης Αθλητισμού (Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως, τηλ: 2421071770,  φαξ: 2421044268).
Εκτός των προγραμμάτων, πραγματοποιούνται επίσης οι εσωτερικοί αγώνες στίβου των δημοτικών σχολείων οι οποίοι και θα ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 6 Απριλίου. Οι μαθητές αγωνίζονται στις ρίψεις (μπαλάκι), στα 50μ. ταχύτητα, 1000μ. αντοχή και άλμα εις μήκος. Μετά τις διακοπές του Πάσχα θα γίνουν και οι αγώνες των ομαδικών αθλημάτων.
Με την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων και αθλοπαιδιών, οι μαθητές βρίσκονται κοντά στον αθλητισμό ενώ, συμπληρωματικά με τη γυμναστική στο σχολείο και με την επιθυμητή και παράλληλη εξωσχολική άσκηση, χτίζουν από τώρα τις βάσεις για τη «δια βίου σχέση τους με τον αθλητισμό» που είναι και το ζητούμενο για μια  καλύτερη ζωή χωρίς σωματικά και ψυχικά προβλήματα.
Για την υλοποίηση των προγραμμάτων και αθλοπαιδιών, η Διεύθυνση Αθλητισμού ευχαριστεί τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που στηρίζει και δίνει τη συγκατάθεσή της, τις Διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων τους δασκάλους και τους καθηγητές φυσικής αγωγής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: