Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Ευκαιρία στην άθληση» για παιδιά φτωχών οικογενειών

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αλλά και την ανάδειξη του κοινωνικού έργου των συλλόγων της περιοχής, ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. διοργανώνουν τουρνουά ποδοσφαίρου ως συμβολική εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας», η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.  Το τουρνουά ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στην πλατεία Πανεπιστημίου, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 8-9 ετών από 10 αθλητικά σωματεία ποδοσφαίρου του Δήμου Βόλου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί με τα παιδιά να δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στο κέντρο της πόλης, παρουσιάζοντας την ομορφιά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το μήνυμα που πρέπει να σταλεί μέσα από την εκδήλωση είναι η ανάγκη δημιουργίας μιας ευρύτερης συμμαχίας ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πολλών αθλητικών συλλόγων της περιοχής οι οποίοι εντάσσουν στις δραστηριότητές τους παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και άλλες δυσκολίες. Αναγνωρίζοντας αυτή την ευαίσθητη πλευρά των διοικήσεων και των μελών των συλλόγων, αλλά και των προπονητών, λόγω της καθημερινής επαφής που έχουν μαζί τους, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., επιδιώκουν να αναδείξουν και να στηρίξουν το κοινωνικό έργο των αθλητικών σωματείων της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή και τη διοργάνωση του τουρνουά ποδοσφαίρου, απευθύνεται προς όλους τους συλλόγους της περιοχής, ανεξαρτήτως αθλήματος, πρόταση συνεργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος «Ευκαιρία στην Άθληση». Όσοι σύλλογοι επιθυμούν, πρέπει να δηλώνουν τον αριθμό των παιδιών που μπορούν να δεχτούν, χωρίς οικονομική συμμετοχή. Η Διεύθυνση Αθλητισμού, σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία της ΚΕΠΚΑ – ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, θα δέχονται αιτήσεις οικογενειών, των οποίων τα παιδιά θέλουν να αθληθούν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Οι σύλλογοι που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου (Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως, τηλ. 24210 71770).
Σημειώνεται ότι, ορισμένοι από τους συλλόγους που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά του Σαββάτου, εξέφρασαν την επιθυμία να προσφέρουν την ημέρα αυτή τρόφιμα και ρούχα για τους άπορους συμπολίτες. Έτσι, στελέχη της ΚΕΠΚΑ - ΔΙΕΚ θα βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης για να παραλάβουν τα προσφερόμενα είδη, τα οποία θα διαθέσουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: