Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Βόλος υποδέχεται τις κορυφαίες στον κόσμο νέες αθλήτριες Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων του ναυταθλητισμού απ’ όλο τον πλανήτη, θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα η πόλη του Βόλου, φιλοξενώντας τις καλύτερες νέες αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης από 34 χώρες του κόσμου, οι αθλητικές επιδόσεις των οποίων είναι σίγουρο πως θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα στο φίλαθλο κοινό του Βόλου και ολόκληρης της Θεσσαλίας. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από την Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.
Οι αφίξεις των εθνικών ομάδων ξεκινούν σήμερα τελικά, με τις αθλήτριες του Καναδά, των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας, ενώ η Εθνική Ομάδα Νεανίδων της χώρας μας βρίσκεται στο Βόλο από τις 24 Αυγούστου. Οι 14 αθλήτριες που συμμετέχουν, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ολοκληρώνουν σταδιακά την προετοιμασία τους για τους αγώνες, ώστε να επιδείξουν τις υψηλές επιδόσεις τους σε ένα εντυπωσιακό άθλημα που κινείται στα όρια μεταξύ αθλητισμού και τέχνης. Η συγχρονισμένη κολύμβηση κατακτά όλο και περισσότερους φίλους ανά τον κόσμο, ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένο είναι ως άθλημα και στην Ελλάδα, όπου οι αθλήτριες  έχουν σημειώσει και σημαντικότατες επιδόσεις σε διεθνείς αγώνες, αν και η ιστορία της Συγχρονισμένης Κολύμβησης στη χώρα μας είναι σύντομη.
Στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το αγώνισμα “Free Combination”, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς συνδυάζει εμφανίσεις σόλο, ντουέτο και ομαδικές, παραπέμποντας σε θεατρική παράσταση με συγκεκριμένο θέμα που πρέπει να ερμηνεύσουν οι αθλήτριες στο νερό. Η εθνική ομάδα της Ελλάδας θα αγωνιστεί με χορογραφία που παρουσίασε και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών το Μάιο στο Αϊντχόβεν και έχει θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία!
Μέσα από τους ρόλους της χορογραφίας οι αθλήτριες ενσαρκώνουν τους Αργοναύτες, ένας εκ των οποίων είναι ο Ιάσονας, το Χρυσόμαλλο Δέρας και τη Μήδεια. Το θέμα υποστηρίζεται και ενδυματολογικά καθώς στα μαγιώ των αθλητριών που ενσαρκώνουν τους Αργοναύτες απεικονίζεται η "Αργώ",  το πρόσωπο της Μήδειας και η κεφαλή από το Χρυσόμαλλο Δέρας για τους αντίστοιχους ρόλους.
Όπως σημειώνουν οι προπονήτριες της ομάδας, η επιλογή του θέματος έχει συμβολικό χαρακτήρα, προς τιμήν της πόλης του Βόλου που φιλοξενεί τη διοργάνωση και συνδέεται άμεσα με το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Η συγκεκριμένη χορογραφία σχεδιάστηκε για τους συγκεκριμένους αγώνες και δοκιμάστηκε στο Πανευρωπαϊκό του Αϊντχόβεν  όπου και κέρδισε τις εντυπώσεις.
Η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στην παραλία του Βόλου, στον χώρο μπροστά από το Πανεπιστήμιο, στις 20.00. Αύριο Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί γενική πρόβα της τελετής έναρξης στο χώρο της παραλίας, ενώ για το Σάββατο, στις 10 το πρωί, έχει προγραμματιστεί test event με τη συμμετοχή των εθελοντών στο Κολυμβητήριο του Βόλου.
Σημειώνεται ότι η τελετή έναρξης θα προβάλλεται ζωντανά από μεγάλες οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στο χώρο της παραλίας, ενώ θα μεταδίδεται και διαδικτυακά μέσω του site του Δήμου Βόλου.
Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί στο Δημαρχείο του Βόλου συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστού, του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη, του Προέδρου της ΚΟΕ Δ.Διαθεσόπουλου, εκπροσώπου της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και του Προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ Π.Μαβίδη. 









Δεν υπάρχουν σχόλια: