Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος: Να γίνει υπόθεση όλων το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Το μήνυμα ότι το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων αποτελεί κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το Βόλο και τη Θεσσαλία, γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων, στηρίζοντας ο καθένας από την πλευρά του την οργανωτική προετοιμασία και γεμίζοντας κάθε μέρα τις κερκίδες του Κολυμβητηρίου, απευθύνουν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δέκα μέρες πριν την έναρξη της μεγάλης παγκόσμιας διοργάνωσης.
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Βόλο από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου, με συνδιοργανωτές την Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.
Ήδη, 250 πολίτες του Βόλου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής υποβάλλοντας αίτηση για εθελοντική συμμετοχή στην οργάνωση και διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, αφού ο αριθμός των 250 ατόμων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των εθελοντών που στήριξαν πέρυσι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών, που επίσης ήταν εντυπωσιακός, γεγονός που αποδεικνύει την ιδιαίτερη δυναμική του εθελοντικού κινήματος στο Βόλο. 
Οι εθελοντές είναι ηλικίας 15-70 ετών, μεμονωμένα άτομα αλλά και μέλη εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής, οι οποίες επί χρόνια προσφέρουν σημαντικότατο έργο και στηρίζουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα, αίτηση για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης κατέθεσαν 145 Βολιώτες κάθε ηλικίας, 60 μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, 30 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και 15 μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Αγριάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον να βοηθήσουν για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων, έχουν εκδηλώσει μεταξύ άλλων αθλήτριες της Συγχρονισμένης Κολύμβησης και παλιές πρωταθλήτριες του Βόλου.
Οι τομείς δραστηριοποίησης των εθελοντών είναι κυρίως η εξυπηρέτηση των αθλητριών στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η παροχή υπηρεσιών στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι ομάδες και οι παράγοντες της Διεθνούς και Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, οι μετακινήσεις και η διατροφή. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα στελέχη που έχουν οριστεί υπεύθυνοι ανά τομέα, προκειμένου να δοθούν οι κατευθύνσεις για τις ανάγκες που θα κληθούν να υπηρετήσουν.
Στο μεταξύ, ξεκινούν εντός της εβδομάδας οι αφίξεις των κορυφαίων ομάδων Συγχρονισμένης Κολύμβησης απ’ όλο τον πλανήτη, ενώ ήδη βρίσκεται στο Βόλο, από την Παρασκευή 24 Αυγούστου, η Εθνική Ομάδα Νεανίδων της χώρας μας με 14 αθλήτριες, οι οποίες συνοδεύονται από την Τεχνική Σύμβουλο της ΚΟΕ Ελένη Κουγιά και τις προπονήτριες Μαρία Θηβαίου (παλιά πρωταθλήτρια του αθλήματος) και Ναταλία Τσερνέτσκα (επί χρόνια προπονήτρια της ομάδας του ΝΟΒΑ).
Υπενθυμίζεται ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος 34 χώρες όσον αγορά το αγωνιστικό μέρος, αλλά έχουν σταλεί κριτές από 37 χώρες όλου του κόσμου. Αναλυτικά οι χώρες είναι: Αργεντινή (μόνο κριτή), Αυστρία, Λευκορωσία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Τσεχία, Αίγυπτος, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Περού, Ρωσία, Σερβία (μόνο κριτή), Σιγκαπούρη (μόνο κριτή), Νότια Αφρική, Σλοβακία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Βενεζουέλα.
Ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο  ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου εργάζονται συντονισμένα για την άρτια οργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το οποίο, πέραν της σημασίας της ως διεθνούς αθλητικού γεγονότος, θα αποτελέσει και μία σημαντική πολυπολιτισμική γιορτή για την πόλη του Βόλου. Παράλληλα, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη διεθνή προβολή της περιοχής μας και την ενίσχυση της θέσης του Βόλου στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Σε κάθε περίπτωση, από τη φιλοξενία του γεγονότος στην πόλη μας είναι βέβαιο πως θα υπάρξει σημαντική τόνωση της τοπικής αγοράς, και μάλιστα σε μια τόσο ζοφερή περίοδο, ενώ  αναμένεται και αύξηση τουριστικής κίνησης, καθώς πολλοί φίλαθλοι πρόκειται να έλθουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου για το Πρωτάθλημα. Σημειώνεται ότι η συγχρονισμένη κολύμβηση κατακτά όλο και περισσότερους φίλους ανά τον κόσμο, καθώς πρόκειται για ένα εντυπωσιακό άθλημα που κινείται στα όρια μεταξύ αθλητισμού και τέχνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: