Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Μεϊκόπουλου – Σκοτινιώτη για τα προβλήματα της Τ.Α. και του Δήμου Βόλου

Με τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Αλέξη Μεϊκόπουλο, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται πλέον οι Δήμοι της χώρας και για τον ορατό πια κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης, που θα σημάνει τη διάλυση του όποιου κοινωνικού ιστού έχει απομείνει.n «Η υπεράσπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο Π.Σκοτινιώτης, «πρέπει να γίνει υπόθεση των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων στους Δήμους», ενώ ο κ.Μεϊκόπουλος υπογράμμισε τη ενεργό στήριξη του κόμματός του στα δίκαια αιτήματα των Δήμων.
Στη συνάντηση έγινε αναλυτική αναφορά στα μεγάλα προβλήματα της πόλης και στις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη έγκρισης του Ρυθμιστικού Σχεδίου ΄με ταυτόχρονη τροποποίηση των ΖΟΕ, σύμφωνα με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που έχει επεξεργαστεί  το Δημοτικό Συμβούλιο, στην αξίωση για ολοκλήρωση του Περιφερειακού χωρίς άλλη καθυστέρηση, στο σχεδιασμό για το λιμάνι και στην αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην Περιφερειακής Αγοράς (ΙΑΣΩΝ Α.Ε.), με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και στα προβλήματα που προκύπτουν από τις πράξεις εφαρμογής στην Αγία Παρασκευή και στην ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, με βάση το σχέδιο τροπολογίας  που   διαμορφώνει η Δημοτική Αρχή.  Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε, επίσης, τον κ.Μεϊκόπουλο για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου, σημειώνοντας ότι με ενδιαφέρον θα περιμένουμε τυχόν προτάσεις και παρατηρήσεις του κόμματός του και του ιδίου.
«Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνεργασία με τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Αλέξη Μεϊκόπουλο, τόσο για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι όσο και για τα μεγάλα θέματα της πόλης», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου μετά τη συνάντηση. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Μεϊκόπουλο για τη στήριξη στα αιτήματα του Δήμου και να του ευχηθώ δύναμη και επιτυχία στα υπεύθυνα καθήκοντά του».


Δεν υπάρχουν σχόλια: