Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΔΕΥΑΜΒ: Έργο αποχέτευσης στον οικισμό Ρομά στο Αλιβέρι

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή από τη ΔΕΥΑΜΒ ενός σημαντικού έργου περιβαλλοντικού χαρακτήρα στον οικισμό Ρομά στο Αλιβέρι, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα συμβάλλει ταυτόχρονα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, εγκρίθηκε η πρόταση της ΔΕΥΑΜΒ και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Έλλάδα - Ήπειρος», το έργου «Κατασκευή Δικτύου Ακαθάρτων στο Συνοικισμό Ρομά στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας», με προϋπολογισμό 300.000,00 €, πλέον ΦΠΑ.
Υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννης επισημαίνει ότι «η κατασκευή του θα δημιουργήσει σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες για την διαβίωση των οικιστών, καθώς τα λύματα θα συλλέγονται με ασφαλή τρόπο και θα οδηγούνται για επεξεργασία στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, μέσω του ήδη υφισταμένου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων που σήμερα μεταφέρει στις ΕΕΛ τα λύματα των Μελισσατίκων».
Το έργο περιλαμβάνει:
• Αγωγούς βαρύτητας από PVC, σειράς 41, διατομής Φ200, μήκους 316,00 μέτρων
• Φρεάτια ελέγχου του δικτύου, συνολικά 16 τεμάχια
• Ένα Αντλιοστάσιο Ακαθάρτων, τελευταίου τύπου, απολύτως κλειστό, προκατασκευασμένο πλήρως για υπόγεια εγκατάσταση , εφοδιασμένο και με σύστημα απόσμησης
• Καταθλιπτικό αγωγό από Πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς, διατομής Φ110 και μήκους 712,00 μέτρων
H μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, εκπονήθηκαν εξ ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ.
Η χρονική διάρκεια κατασκευής του έργου, ώστε να παραδοθεί σε πλήρη και αποδοτική λειτουργία είναι 15 μήνες και δεδομένου ότι η δημοπράτηση προβλέπεται να γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, το έργο υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση περί τα τέλη του 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια: