Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Π. Μουτσινά - Π. Σκοτινιώτη

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.Πάρις Μουτσινάς, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Π.Μαστρογιάννη. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών κ.Ν.Οικονόμου και o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Φ.Λαμπρινίδης.
Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα σημαντικά θέματα του Δήμου Βόλου και τις εκκρεμότητες της περιοχής που επείγει να προωθηθούν με συντονισμένα βήματα απ’ όλους τους θεσμικούς φορείς, όπως η  αποπεράτωση του έργου του Περιφερειακού, η λειτουργία του λιμανιού, η πορεία  του Ρυθμιστικού Σχεδίου, η αξιοποίηση του ακινήτου της «ΙΑΣΩΝ Α.Ε.» και η δημιουργία Μουσείου Ντε Κίρικο στο Βόλο.
Για τον Περιφερειακό τονίστηκε η ανάγκη να υπογραφεί άμεσα με την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την κατασκευή του τμήματος από Γορίτσα έως Αγριά, καθώς και να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η δημοπράτηση της εργολαβίας - «σκούπα» για το τμήμα Λαρίσης-Γορίτσα που είναι προγραμματισμένη για τις 4.9.2012. Ο κ. Μουτσινάς τόνισε ότι πρόκειται για   έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή και ως εκ τούτου θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να επιτευχθούν άμεσα θετικά αποτελέσματα.
Όσον αφορά το λιμάνι, ο κ. Σκοτινιώτης ενημέρωσε τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ για τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ομόφωνα ψηφίστηκαν, σχετικά με τη μελέτη του Προγραμματικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης (master plan) Λιμένα Βόλου, καθώς και για όλες πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Μουτσινάς εξέφρασε τη στήριξή του στις θέσεις του Δήμου Βόλου επισημαίνοντας ότι θα προωθηθούν και από τον ίδιο, άμεσα και δυναμικά, με παρέμβασή του στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Μουσουρούλη.
Για το θέμα αξιοποίησης του ακινήτου της εταιρείας ΙΑΣΩΝ Α.Ε. ο κ. Μουτσινάς σημείωσε ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, για το οποίο πρέπει επιτέλους να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη, ενώ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο τόνισε ότι είναι ανάγκη να επισπευσθεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα προβλέπει ταυτόχρονα και την τροποποίηση των ΖΟΕ.
Ο κ.Μουτσινάς χαρακτήρισε, τέλος, ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για την αξιοποίηση του κτιρίου «Αδαμόπουλου» με σκοπό την προβολή του έργου και της προσωπικότητας του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, μέσα από τη δημιουργία τριμερούς σύμπραξης –Δήμου Βόλου, ΥΠ.ΠΟ. και Ιδρύματος Ντε Κίρικο Ρώμης – η οποία πρέπει άμεσα να προωθηθεί νομοθετικά.
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε, εξάλλου, να ενημερώσει τον κ. Μουτσινά για τις δραματικές περικοπές στα οικονομικά του Δήμου και την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, με τον δεύτερο να δηλώνει ότι: «Η Αυτοδιοίκηση βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Η οικονομική ασφυξία των Δήμων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην περιφερειακή ανάπτυξη με παρενέργειες στην ύφεση και την ανεργία, αλλά και στην υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής και την απρόσκοπτη εφαρμογή των προνοιακών επιδομάτων. Η οριζόντια λογική της κυβερνητικής πολιτικής στην εξοικονόμηση πόρων δεν συνάδει με τον σοβαρό θεσμικό και κοινωνικό ρόλο των ΟΤΑ που συνθλίβονται ανάμεσα στο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: