Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Εθελοντές για την τουριστική προβολή της πόλης

Το Πρόγραμμα «Βοηθώ την πόλη μου» ενεργοποιεί ο Δήμος Βόλου και συγκεκριμένα η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση εθελοντών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δράσεις για την υποδοχή και πληροφόρηση των τουριστών. Στόχος είναι η στελέχωση σημείων πληροφόρησης (info kiosk) στο κέντρο της πόλης, όπως στην παραλία και αλλού, ενόψει της διοργάνωσης σημαντικών γεγονότων τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών στην περιοχή.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προετοιμασία της πόλης για την υποδοχή και άψογη φιλοξενία των αθλητικών αποστολών που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου που έχει αναλάβει την οργανωτική ευθύνη, αλλά και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών που αναμένονται στο Βόλο για το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο που διοργανώνεται από την ΕΚΠΟΛ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, στις 31 Αυγούστου, διεκδικώντας θέση στα ρεκόρ Γκίνες.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ.Μπαρτζιώκα, στόχος του Δήμου Βόλου είναι να αξιοποιήσει την ευκαιρία που δίνεται μέσα από τις δυο αυτές διοργανώσεις, ώστε να προβάλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής παρέχοντας στους επισκέπτες πληροφορίες για τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Στην προσπάθεια αυτή, θα ήταν πολύτιμη η συμβολή εθελοντών και κυρίως των νέων ανθρώπων, όπως  μαθητές Λυκείου ή φοιτητές, οι οποίοι γνωρίζουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα κι επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες στην πόλη τους. Ήδη αξιοποιείται η υπάρχουσα κατάσταση εθελοντών για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.
Κάθε εθελοντής δεν θα απασχολείται περισσότερο από 2-4 φορές το μήνα και η διάρκεια εθελοντικής υπηρεσίας δε θα ξεπερνά τις 2-3 ώρες για κάθε φορά. Την ευθύνη της ενημέρωσης και οργάνωσης των εθελοντών αναλαμβάνει το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν ν’ αποστείλουν e-mail  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: voloinfo@otenet.gr ή να απευθύνονται στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, Σέκερη – Λαμπράκη (έναντι ΚΤΕΛ Μαγνησίας), τηλ.: 2421030930- 30940.
«Στις μέρες μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητη η συνεισφορά των εθελοντών πολιτών στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και προόδου για την πόλη και την περιοχή μας. Είμαι σίγουρη ότι οι εθελοντές μας, οι οποίοι και στο παρελθόν βοήθησαν σημαντικά στη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων στην πόλη μας, θα δώσουν κι αυτή τη φορά το παρών», επισήμανε σχετικά η κ.Μπαρτζιώκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: