Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ο Δήμος Βόλου στηρίζει την εκστρατεία ενάντια στη βία μέσα στην οικογένεια

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Ενημέρωση Δρόμου» (ROADSTRIP) για την υποστήριξη της εκστρατείας ενάντια στη βία μέσα στην οικογένεια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου και στα Καλά Νερά, την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου, από την εταιρεία καλλυντικών AVON Cosmetics και την  ΜΚΟ W.I.N Hellas.
Είναι αποδεδειγμένο ιστορικά ότι - σε περιόδους κρίσεως - η βία εντείνεται για λόγους που οφείλονται σε κοινωνικές δυναμικές οι οποίες εμφανίζονται ή χάνονται. Δεδομένου ότι, η βία στην οικογένεια αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, δύσκολα γίνεται αντιληπτή και πολλές φορές περνάει απαρατήρητη-αν και είναι εξαιρετικά οδυνηρή, σωματικά και ψυχικά.
Εκτός από το Δήμο Βόλου, το ταξίδι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, θα συνεχιστεί με προορισμό κεντρικά σημεία άλλων 6 μεγάλων αστικών κέντρων: Χαλκίδα, Λάρισα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα και Καλαμάτα. Στο Βόλο, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, παράλληλα με την ενημέρωση δρόμου, θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση «ΑΓΑΠΗ και ΦΩΣ».
Συγκεκριμένα το VAN της μονάδας θα σταματήσει το πρωί, της ερχόμενης Παρασκευής στην παραλία του Βόλου, ενώ θα πραγματοποιηθεί βραδινό beach party στα Καλά Νερά, με τραγούδι από τον Νίκο Πετράκο και  τον Νίκο Μίχα. Οι συμμετέχοντες στο πάρτι, θα μπορούν να στηρίξουν και οικονομικά την εκστρατεία, εάν το επιθυμούν, αγοράζοντας και ανάβοντας τα οικολογικά «φαναράκια των ευχών».
"Έχουμε, κατ' επανάληψη, ασχοληθεί, με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας" επισήμανε σε σχετικές δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, προσθέτοντας ότι "τόσο τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για την Πρόληψη της Παραβατικότητας, όσο και οι εθελοντές κοινωνικοί επιστήμονες που εργάζονται για το Δήμο Βόλου, αγωνίζονται φιλότιμα, για την αποκατάσταση των εύθραυστων ενδοοικογενειακών ισορροπιών και την διατήρηση της ψυχικής υγείας των μελών της».
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο Δήμος Βόλου πέτυχε να δρομολογήσει τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας, με χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, και εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία παρέχοντας υπηρεσίες υποστήριξης στις γυναίκες της πόλης και της περιοχής που έχουν ανάγκη συμπαράστασης και φιλοξενίας. «Επιδίωξή μας είναι να προστατεύσουμε τις κακοποιημένες γυναίκες, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την ζωή τους μετά από την οδυνηρή εμπειρία της θυματοποιησής τους μέσα στην οικογένεια», κατέληξε ο κ. Παντσάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: