Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Παγκόσμιο τουρνουά Πόλο Γυναικών στο Βόλο

Στους ρυθμούς του προκριματικού τουρνουά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών “WORLD LEAGUE” κινείται από σήμερα η πόλη του Βόλου, η οποία μέσα από τη διοργάνωση κορυφαίων διοργανώσεων ενδυναμώνει συνεχώς τη θέση της στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Πολύμερος», με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Ελλάδας και των εθνικών ομάδων της Μεγάλης Βρετανίας, της Ρωσίας και της Ολλανδίας, έως και την Κυριακή 13 Μαϊου.
Η ανάδειξη της πόλης του Βόλου σε διοργανώτρια πόλη μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ιδιαίτερα στο χώρο του ναυταθλητισμού, τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη, του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δ. Διαθεσόπουλου, του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ Π. Μαβίδη, του παρατηρητή των αγώνων και μέλους της FINA Νικολάι Φιρόγιου αλλά και του Ομοσπονδιακού Προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών στο Πόλο Γ. Μολφέση. 
Ο κ. Σκοτινιώτης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο Βόλος διαθέτει την υποδομή και το έμψυχο δυναμικό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μεγάλων διοργανώσεων και στις προσδοκίες εκείνων που μας εμπιστεύονται. Αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα αυτή την εποχή κατά την οποία, στην προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αποδίδουμε ξεχωριστή σημασία στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού», τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή των εθελοντών στις μεγάλες διοργανώσεις. Η Δημοτική Αρχή, όπως είπε, επενδύει στον τομέα του εθελοντισμού και τα αποτελέσματα της προσπάθειας είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υποστήριξε ότι πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή, η οποία στέλνει το μήνυμα ότι, χάρις στη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την συνοχή, η Θεσσαλία μπορεί να πετύχει ακόμη πιο πολλά.
Κάλεσμα στους Βολιώτες να γεμίσουν το Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας και να στηρίξουν την εθνική ομάδα Γυναικών του Πόλο, όπως έκαναν τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών,  απηύθυνε ο κ. Διαθεσόπουλος. «Η πόλη του Βόλου γίνεται για μια ακόμη φορά σημείο αναφοράς για τα αθλήματά μας, αφού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων Πόλο το 2013». Για τη ζεστή φιλοξενία όλων των παραγόντων της διοργάνωσης εκ μέρους του Δήμου Βόλου, έκανε λόγο ο κ. Φιρόγιου και τόνισε πόσο σημαντικό είναι αυτό όταν η χώρα μας και όλη η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Τέλος ο προπονητής Γιώργος Μολφέσης ανέφερε ότι σε αυτούς τους αγώνες η Εθνική ομάδα Γυναικών Πόλο είναι ανανεωμένη κατά 60% με νέες σε ηλικία αθλήτριες που ήδη έχουν παγκόσμιες διακρίσεις και τόνισε ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί και να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης, η οποία θα συνδυάσει την προετοιμασία της (camping) ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης με την παρουσία της στους αγώνες επίδειξης κατά την διάρκεια της διοργάνωσης WORLD LEAGUE και συγκεκριμένα πριν από κάθε αγώνα της εθνικής ομάδας Πόλο Γυναικών. Η παρουσία της ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης θα αποτελέσει μια πρόγευση για τους Βολιώτες ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2012, με την συμμετοχή περίπου 60 ομάδων και περισσότερων από 700 αθλητριών, προπονητών, συνοδών, κριτών και παραγόντων της FINA και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο, στις 6:30 το απόγευμα, ο Δήμος Βόλου σε μια μεγάλη γιορτή θα βραβεύσει τις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας πόλο, ενώ θα πραγματοποιηθούν και δυο επιδείξεις της συγχρονισμένης κολύμβησης. Αναλυτικά, το πρόγραμμα αγώνων του προκριματικού τουρνουά υδατοσφαίρισης έχει ως εξής:

Πέμπτη 10/5 
18.30        ΡΩΣΙΑ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
20.15                ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Παρασκευή 11/5
10.30        ΡΩΣΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
12.15    ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
18.30        ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
20.15        ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ
Σάββατο 12/5
10.30        ΡΩΣΙΑ – ΜΕΓ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ
12.15    ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ
17.45             ΡΩΣΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
19.45        ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κυριακή 13/5
10.30        ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
12.15    ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: