Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εργασίες για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς δημοτικών κτιρίων και σχολείων

Ξεκινά άμεσα η εκτέλεση του έργου «Βελτίωση ενεργειακής συμπεριφοράς δημοτικών κτιρίων και σχολείων Δημοτικής Ενότητας Βόλου, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Β. Κυρίτσης και ΣΙΑ ΕΤΕ» που ανέλαβε την εκτέλεσή τους. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 88.400,00€ (προϋπολογισμός μελέτης 170.000€) και θα κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους και το πρόγραμμα “LIFE”.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την αλλαγή κουφωμάτων και τη μόνωση δώματος στο 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο Βόλου (τα οποία συστεγάζονται στη σχολική μονάδα επί των οδών Εθν. Αντιστάσεως – Ογλ) και την αλλαγή κουφωμάτων στο Νηπιακό Σταθμό «Νεφέλη» του Δήμου Βόλου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών  Γ. Δήμου – Επισκοπής. Και στα δύο κτίρια θα γίνει αποξήλωση των παλιών κουφωμάτων, ενώ στο κτίριο των 2ου & 3ου Νηπιαγωγείων Βόλου θα γίνει και αποξήλωση της παλιάς μόνωσης του δώματος (εκτός της μεμβράνης, η οποία παραμένει και πάνω από αυτή θα επικολληθεί η καινούργια). Επίσης, στο δώμα του κτιρίου όπου συστεγάζονται τα δυο νηπιαγωγεία θα τοποθετηθεί νέα μόνωση  Όλα τα παλιά εξωτερικά κουφώματα αντικαθιστούνται με νέα κουφώματα αλουμινίου. Στα εξωτερικά κουφώματα θα τοποθετηθούν διπλοί θερμομονωτικοί και ηχομονωτικοί, διαφανείς υαλοπίνακες συνολικού πάχους πάχους 18 mm.
Η παρέμβαση θα επιφέρει μείωση στην καταναλισκόμενη ενέργεια αλλά και στο λειτουργικό κόστος των σχολείων, συμβάλλοντας επομένως στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας αυτών. Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 3 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: