Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Νέες πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας στην Νέα Αγχίαλο

Μια μεγάλη και συστηματική παρέμβαση με αντικείμενο την τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, υλοποιεί από την προηγούμενη εβδομάδα το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου, σε συνέχεια και της σχετικής δέσμευσης που ανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε συναντήσεις που είχε με παράγοντες, φορείς και κατοίκους της περιοχής κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Δημοτική Ενότητα.
Η παρέμβαση υλοποιείται στο πλαίσιο ενός συνολικού κυκλοφοριακού σχεδιασμού, ο οποίος στηρίζεται σε μελέτες του Τμήματος, επανειλημμένες αυτοψίες του οδικού δικτύου, συζητήσεις με τους κατοίκους, αποτύπωση σε σχεδιαγράμματα και έκδοση σχετικών κανονιστικών αποφάσεων. Ο σχεδιασμός αφορά αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων, συμπλήρωση νέων 70 πινακίδων, ενίσχυση προειδοποιητικών πινακίδων στα σχολικά συγκροτήματα, ρύθμιση κυκλοφορίας στις νησίδες του παραλιακού μετώπου και σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας. Αυτή είναι η πρώτη φάση της παρέμβασης, μεγάλο μέρος της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί. Σε δεύτερη φάση θα υλοποιηθεί και η σηματοδότηση των ρυθμίσεων βάσει των κανονιστικών αποφάσεων που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, αφού προηγηθούν οι γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
«Η παρέμβαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί μια πρωτογενή δουλειά για εμάς, αφού δεν υπήρχαν αντίστοιχα υπόβαθρα ή προηγούμενες αποφάσεις», σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Μόσχος και υπενθύμισε ότι πέρυσι είχε προηγηθεί αντίστοιχη μεγάλη παρέμβαση στη Δημοτική Ενότητα της Αγριάς. «Στόχος μας είναι να επιτευχθεί ενοποίηση και του κυκλοφοριακού σχεδιασμού σε ολόκληρο τον Καλλικράτειο Δήμο Βόλου», κατέληξε.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ. Παντελής Πελεκάνος τόνισε ότι η αναβάθμιση της οδικής σήμανσης, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, διασφαλίζει τις κατάλληλες κυκλοφοριακές συνθήκες για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: