Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio, ο οποίος διατύπωσε πρόταση συνεργασίας της Πρεσβείας με το Δήμο Βόλου στον τομέα του πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Chaves αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της Βενεζουέλας και τα χαρακτηριστικά του λαού της, υπογράμμισε τους δεσμούς που συνδέουν τη χώρα του με την Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία της Πρεσβείας να συνάψει σχέσεις συνεργασίας με την περιοχή του Βόλου στον τομέα του πολιτισμού.


Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας εξέφρασε την ελπίδα, η σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη στενών σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές και δώρισε στον κ. Σκοτινιώτη αντίγραφο παραδοσιακής μάσκας της Βενεζουέλας, η οποία συμβολίζει – όπως είπε – την πολυπολιτισμικότητα της πατρίδας του.Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε τον κ. Chaves για την   ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής, αλλά και για τη σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και την καθιστούν κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, και με δεδομένη την εξωστρέφεια που χαρακτήριζε πάντοτε την κοινωνία του Βόλου, η Δημοτική Αρχή προωθεί την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων ως εργαλείου για την τουριστική ανάπτυξη.Τούτων δεδομένων, ο κ. Σκοτινιώτης επισήμανε ότι η πρόταση της Πρεσβείας της Βενεζουέλας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και άμεσα οι δυο πλευρές μπορούν να συζητήσουν σε συγκεκριμένη βάση για τις προοπτικές συνεργασίας. Ως μια πρώτη ιδέα συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής καλλιτεχνικών μουσικών και χορευτικών σχημάτων από τη Βενεζουέλα στις διεθνείς καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου υπό τον τίτλο «Καρναβάλι του Κόσμου».   
Τέλος, ο Δήμαρχος του Βόλου δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι οι Έλληνες παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και μελετούν τις εναλλακτικές λύσεις που δίνονται σε προβλήματα αντίστοιχα με αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: