Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αυξημένες οι ανάγκες σχολικής στέγης στο Δήμο Βόλου

Θέματα που αφορούν τις ανάγκες σχολικής στέγης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Παρέμβασης, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολο Παντσά, που πραγματοποιήθηκε χθες  στο κτήριο Στρεφτάρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Σ.Μπαρτζώκα, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Πρωτοβάθμιας Σχολικής  Επιτροπής Παιδείας του Δήμου,  Γ.Κουρτίνας, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου, καθώς και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ.Παπαϊωάννου και Γ.Δοδοντσάκης, αντίστοιχα.
Αφού καταγράφηκαν οι ανάγκες ανά σχολική μονάδα, διατυπώθηκαν προτάσεις αξιοποίησης δημοτικών κτηρίων που πληρούν τις προδιαγραφές για το σκοπό αυτό. Κατατέθηκαν έγγραφα Σχολικών Επιτροπών με σχετικά αιτήματα, προσδιορίσθηκαν από τους παρευρισκόμενους οι άμεσες προτεραιότητες και διατυπώθηκαν προτάσεις για την προσθήκη αιθουσών, την ανέγερση ολόκληρων πτερύγων αλλά και νέων διδακτηρίων, ανάλογα με την αύξηση του αριθμού των μαθητών και τις σχετικές ανάγκες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ανά περιοχή του Δήμου.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν να ακολουθήσει και άλλη  συνάντηση, με τη συμμετοχή και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδη, και να πραγματοποιηθούν σχετικές αυτοψίες στα σχολεία. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που κατατέθηκαν, τόσον η ανάγκη ανέγερσης και συμπλήρωσης σχολικών πτερύγων και αιθουσών, όσο και   δημιουργίας νέων διδακτηρίων, είναι πιεστική για τον διευρυμένο πλέον  Δήμο Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: