Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Έργα συντήρησης των δρόμων σε Πορταριά και Μακρινίτσα

Συνεχίζεται διαδοχικά η έναρξη εργολαβιών για τη συντήρηση των δρόμων ανά Δημοτική Ενότητα, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού για εκτεταμένα έργα οδοποιίας στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας των οδών της μείζονος πόλης.  Έτσι, μετά την εργολαβία για τη συντήρηση και αποκατάσταση οδών στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, ύψους 275.000€, και στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς, ύψους 45.000 ευρώ, αρχίζουν άμεσα εργασίες συντήρησης των δρόμων και στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς και Μακρινίτσας. Για την Πορταριά η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 49.000€ (προϋπολογισμός μελέτης 50.000€), ενώ για την Μακρινίτσα σε 24.250€ (προϋπολογισμός μελέτης 25.000€).
Kαι οι δυο εργολαβίες θα κατασκευαστούν με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ 2011). Οι σχετικές συμβάσεις υπογράφηκαν σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τους εκπροσώπους των ανάδοχων εταιρειών «Σπ. Τσιρνόβα και ΣΙΑ Ε.Ε.» και «Φιλ. Μερκούρη Ε.Δ.Ε.» αντίστοιχα.
Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα έτος και σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μα τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Πορταριάς και Μακρινίτσας έχει γίνει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
Σύμφωνα με τις αντίστοιχες μελέτες, οι βασικές εργασίες που θα γίνουν είναι η επούλωση τομών καθώς επίσης και η διόρθωση τοπικών φθορών των οδοστρωμάτων, ασφαλτοστρώσεις, εργασίες επισκευής κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα, καθώς επίσης και μόρφωσης δρόμων στερουμένων ασφαλτοτάπητα με ή χωρίς προσθήκη αδρανών υλικών, καθώς επίσης και επισκευή – ανακατασκευή λιθόστρωτων και λιθοδομών. Mετά το τέλος κάθε εργασίας ασφαλτόστρωσης ή σκυροδέτησης θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός του δρόμου (σκούπισμα και πλύσιμο).


Δεν υπάρχουν σχόλια: