Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την προστασία των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ στην αντιδικία της με την ανώνυμη τεχνική εταιρεία ΕΡΓ.ΗΛ. για έργο που ξεκίνησε το 2004-2005 και ολοκληρώθηκε το 2007-2008, και παράλληλα ότι θα ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, εάν και όπου υπάρχουν, αλλά και ενδεχομένως να ισχυροποιηθεί η θέση της ΔΕΥΑΜΒ στη δικαστική διαμάχη, έδωσε ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ.Π. Σκοτινιώτης απαντώντας σε σχετική επερώτηση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ», τόνισε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε ότι στις 19 Ιανουαρίου δόθηκε από τον ίδιο εντολή στο δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση να ετοιμάσει την προσφυγή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, προκειμένου  να διερευνηθεί εις βάθος  κάθε πλευρά της υπόθεσης. Δεν περιοριζόμαστε σε ΕΔΕ στο πλαίσιο της ΔΕΥΑΜΒ, όπως ζητά η κ.Μακρή, το αποτέλεσμα της οποίας θα μπορούσε να αμφισβητηθεί, αλλά κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, απευθυνόμενοι στο ανεξάρτητο και εξειδικευμένο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κάνει κυριολεκτικά «φύλλο και φτερό» την υπόθεση.
Ο κ. Σκοτινιώτης, αφού επισήμανε ότι η επερώτηση βασίστηκε σε πληροφόρηση που ο ίδιος παρείχε στην κ. Μακρή, υπενθύμισε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το θέμα είναι γνωστό από παλιά, η ίδια το ανέφερε σε συνέντευξή της στο TRT στις 16 Ιανουαρίου χαρακτηρίζοντας μάλιστα «τιτάνιο» τον δικαστικό αγώνα που κάνει η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ,  έχει συζητηθεί κατ’επανάληψη στο προηγούμενο  Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, ενώ το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο στις 27 Δεκεμβρίου αποφάσισε να ασκήσει αίτηση αναίρεσης και αίτηση αναστολής της απόφασης στον Άρειο Πάγο. «Η πληροφόρηση που έχουμε από το δικηγόρο μας, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση, είναι ότι η εκτέλεση της απόφασης του 5μελούς Εφετείου Λάρισας αναστέλλεται για ποσό πέραν του 1 εκ. ευρώ, μέχρι την  έκδοση αμετάκλητης απόφασης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Σκοτινιώτης, πρόκειται για την πιο σοβαρή υπόθεση που κληρονόμησε η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, υπάρχει και άλλη δικαστική εκκρεμότητα για την ίδια υπόθεση με διαφορετική νομική βάση, ενώ το θέμα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και εις βάθος διερεύνηση, καθώς μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες για τη ΔΕΥΑΜΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: