Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο Δήμος Βόλου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας

Περισσότεροι από 160 δήμοι από όλες τις περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Βόλου, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προαγωγή υγείας και την πρόληψη ως υψίστης σημασίας προϋποθέσεις για την θωράκιση και την προστασία της Υγείας του πληθυσμού. Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας, το οποίο προέκυψε από τη συνένωση τριών δικτύων - του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, του Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Δικτύου Δήμων Προαγωγής της Υγείας – διαθέτει πιστοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και διεκδικεί ένα δυναμικό ρόλο στα θέματα πρόληψης.


Στην 1η Γενική Συνέλευση του νέου φορέα, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου ΚΕΚΠΑ-ΔΟΥΚ κ. Γ. Γρηγορίου. Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ υπεύθυνος στην επιστημονική επιτροπή ορίστηκε ο Αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής κ. Ιωάννης Τούντας.
Αναφερόμενος στον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένα τέτοιο δίκτυο για τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας, ο κ. Παντσάς τονίζει ότι πρόκειται ουσιαστικά για έναν εξειδικευμένο πανελλαδικό μηχανισμό μέσω του οποίου οι Δήμοι που συμμετέχουν μπορούν να διεκδικήσουν την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας, προς όφελος των δημοτών.
«Αντιμετωπίζουμε τη συμμετοχή μας στο δίκτυο με ιδιαίτερη σοβαρότητα και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να προσφέρουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στους δημότες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι και το 2013 η εργασία των Υγιών Πόλεων πανευρωπαϊκά θα επικεντρωθεί σε τρία κύρια θέματα: α) Περιβάλλον φροντίδας και υποστήριξης, β) Υγιής διαβίωση και γ) Υγιές Αστικό Περιβάλλον και σχεδιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: