Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Καθυστερεί η έγκριση των προσλήψεων στο Δημοτικό Ωδείο και τα Κέντρα Νεότητας


H σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση των απαιτούμενων προσλήψεων καθηγητών και επιμορφωτών από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δυσχεραίνει το έργο του Δημοτικού Ωδείου και άλλων εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Βόλου. Η καθυστέρηση οφείλεται στις αλλαγές του συστήματος προσλήψεων, γεγονός που έχει δημιουργήσει πανελλαδικά τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία κυρίως των δημοτικών Ωδείων. 

Η διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ) Δήμου Βόλου πιέζει καθημερινά, προκειμένου να επισπευσθεί η έγκριση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά οι Διευθύνσεις του νέου ΝΠΔΔ. Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί σχετικά αιτήματα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα αρμόδια Υπουργεία από τις Επιχειρήσεις των συνενωθέντων Δήμων, πριν τη λύση τους. 

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παύλος Μαβίδης, με το νέο σύστημα γίνονται αυστηρότερες οι διαδικασίες έγκρισης των προσλήψεων, καθώς απαιτούνται πλέον υπουργικές αποφάσεις τετραμελούς επιτροπής, ενώ ταυτόχρονα περικόπτεται ο αριθμός τους στο 50% των περσινών προσλήψεων. Αυτό αναγκάζει τον ΔΟΕΠΑΠ να περιορίσει δραστικά τις θέσεις καθηγητών και επιμορφωτών σε όλα τα τμήματα, οι οποίες θα προκηρυχθούν αμέσως μόλις ληφθεί η τελική έγκριση προκειμένου να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Σημειώνεται ότι τα προγράμματα ήδη προετοιμάζονται, ώστε να λειτουργήσουν ακόμη και με περιορισμένο προσωπικό. 
Μέχρι στιγμής έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα μόνο στο Ωδείο Βόλου, με τους καθηγητές αορίστου χρόνου και 350 σπουδαστές, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η εγγραφή άλλων 250 σπουδαστών στα Ωδεία Βόλου και Νέας Ιωνίας, 250 ατόμων στα Εικαστικά Εργαστήρια, 350 ατόμων στο Δίαυλο, 100 ατόμων στη Σχολή Χορού και 400 περίπου ατόμων στα Κέντρα Νεότητας. Να σημειωθεί ότι οι 16 εργαζόμενοι του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, που συνεχίζουν την απασχόλησή τους στον ΔΟΕΠΑΠ μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση, θα απασχοληθούν από τις 15 Οκτωβρίου στα Κέντρα Νεότητας Χιλιαδούς και Νέας Δημητριάδας, προκειμένου να αρχίσουν να λειτουργήσουν έστω και πλημμελώς, αφού για την πλήρη λειτουργία τους απαιτείται η κάλυψη θέσεων επιμορφωτών συγκεκριμένων ειδικοτήτων που παραμένει σε εκκρεμότητα. Επίσης, θα απασχοληθούν για τη λειτουργία της Σχολής Μουσικής Ιωλκού. 
Σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης των πιέσεων για την επίλυση του προβλήματος, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ κ. Π. Μαβίδης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού κ. Χρ. Δραντάκη, θα επιδιώξουν αύριο συνάντηση  στην Αθήνα με τον  Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Πάρι Κουκουλόπουλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: