Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Άρχισε να αποδίδει καρπούς η συνεργασία για τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου


Σαρωτικούς ελέγχους για το παρεμπόριο, στην κεντρική αγορά της πόλης, στο παραλιακό μέτωπο και στις λαϊκές αγορές, πραγματοποίησαν τον Σεπτέμβριο μικτά κλιμάκια της Δημοτικής και της Λιμενικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί πριν από λίγες εβδομάδες με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Π.Πελεκάνου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. 

Όπως είναι γνωστό, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αυτή, που έγινε υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, είχαν καταλήξει σε συμφωνία τριών σημείων, η οποία άρχισε να υλοποιείται από την επόμενη κιόλας μέρα. Ένα από τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί ήταν και η διενέργεια τακτικών ελέγχων από μικτά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών, βάσει συγκεκριμένου προγράμματος που εκδίδεται ανά μήνα από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου. 

Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτήθηκαν δυο μικτά κλιμάκια, το ένα αποτελούμενο από άνδρες της Δημοτικής και της Λιμενικής Αστυνομίας και το άλλο αποτελούμενο από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ. Τα συνεργεία ελέγχου σάρωσαν τα σημεία όπου δραστηριοποιούνται οι παράνομοι μικροπωλητές, προχωρώντας σε κατασχέσεις εμπορευμάτων αλλά και στην επιβολή χρηματικών προστίμων συνολικού ποσού 3.000 ευρώ. 
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στις 9 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε τακτικός έλεγχος από μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. στη λαϊκή αγορά της οδού Κασσαβέτη, όπου εντοπίστηκαν τρεις παράνομοι μικροπωλητές, κατασχέθηκαν τα προϊόντα τους και επιβλήθηκε συνολικό  πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα, στο παραλιακό μέτωπο της οδού Αργοναυτών διενεργήθηκε έλεγχος από μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής και της Λιμενικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, ενώ σε άλλο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έγιναν κατασχέσεις εμπορευμάτων δύο μικροπωλητών και επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ το καθένα. 
Στις 14 Σεπτεμβρίου στη λαϊκή αγορά της οδού Γιάννη Δήμου μικτό κλιμάκιο δημοτικής και ελληνικής αστυνομίας προέβη σε κατασχέσεις εμπορευμάτων ειδών ένδυσης, ενώ την επόμενη ημέρα κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της οδού Αργοναυτών από μικτό κλιμάκιο  Δημοτικής και Λιμενικής Αστυνομίας δεν εντοπίστηκαν παράνομοι μικροπωλητές. Στις 20 Σεπτεμβρίου το ίδιο κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους επί της οδού Αργοναυτών  και προέβη σε κατασχέσεις διαφόρων εμπορευμάτων (είδη γυναικείων και ανδρικών αξεσουάρ, ομπρέλες, φακούς, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λ.π.). Στις 22 Σεπτεμβρίου, στη λαϊκή αγορά απέναντι από τη Βαμβακουργία μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του Σ.Δ.Ο.Ε. προέβη σε κατασχέσεις ειδών ένδυσης και στις 29 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Αστυνομία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέσχεσαν εμπορεύματα όπως δερμάτινα είδη, ρολόγια, μπιζού, γυαλιά κ.λ.π. 
Εξάλλου, όσον αφορά την απόφαση για οριοθέτηση και διαγράμμιση των θέσεων των λαϊκών αγορών, στις 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Νίκου Μόσχου με εκπροσώπους όλων των σωματείων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Βόλου, προκειμένου να διατυπωθούν οι προτάσεις και απόψεις για την υλοποίηση του μέτρου. 
Να σημειωθεί, τέλος, ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου  έχει αρχίσει ήδη να διανέμει στους παραγωγούς και πωλητές των λαϊκών αγορών ειδικά πλαστικοποιημένα καρτελάκια, τα οποία πιστοποιούν την κατοχή νόμιμης άδειας και υποχρεούνται να φέρουν επάνω τους. Η διανομή γίνεται από το γραφείο λαϊκών αγορών στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας με την προσκόμιση της άδειας και μίας φωτογραφίας του κατόχου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: