Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Επιστολή 8 σημείων του Δήμαρχου Βόλου στο Υπουργείο Υποδομών για τον Περιφερειακό

Οκτώ σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζει το έργο του Περιφερειακού δρόμου, στο τμήμα από Λαρίσης μέχρι Γορίτσα, επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, ζητώντας να αντιμετωπιστούν στη νέα εργολαβία που αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα, σύμφωνα με τις αναληφθείσες  πολιτικές δεσμεύσεις.
Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στον Υφυπουργό Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου κ. Ι. Οικονομίδη και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων κ. Δ. Μακρή, ο Δήμαρχος Βόλου θέτει θέμα άμεσης αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει   να περιληφθούν οπωσδήποτε στη νέα εργολαβία των υπολοίπων εργασιών της εργολαβίας - «σκούπα» και ότι επείγει να γίνει παρουσίαση του αντικειμένου της εργολαβίας αυτής, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα, οι παρατηρήσεις που επισημαίνει ο κ. Σκοτινιώτης, είναι:

  1. Δεν έχει κατασκευασθεί η προβλεπόμενη τελική αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας και κατά συνέπεια δεν έχουν αρθεί οι κίνδυνοι από τους αρμούς των γεφυρών στον ανισόπεδο κόμβο της οδού Λαρίσης, οι οποίοι προεξέχουν επικίνδυνα.
  2. Δεν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων, κυρίως στο τμήμα από Α.Κ. οδού Λαρίσης μέχρι Ι.Κ. οδού Βενιζέλου (κόμβος Μελισσατίκων), ενώ δεν έχουν αντικατασταθεί τμήματα στηθαίων που έχουν καταστραφεί μετά από οδικά ατυχήματα.
  3. Δεν έχουν τοποθετηθεί αντιθορυβικά πετάσματα (ηχοπετάσματα) σε μήκος αυτής που υπερβαίνει τα 2km, όπου μετρήθηκαν υπερβάσεις του οδικού κυκλοφοριακού θορύβου (Ο.Κ.Θ.).
  4. Δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και ειδικότερα στο τμήμα από Α.Κ. Λαρίσης μέχρι τον χείμαρρο Κραυσίνδωνα, με συνέπεια η οδήγηση τις νυχτερινές ώρες να καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνη.
  5. Οι ισόπεδοι σηματοδοτούμενοι κόμβοι Μελισσατίκων, Φυτόκου και Αγ. Βαρβάρας παρουσιάζουν ασυνήθιστα συχνές βλάβες, με συνέπεια να εγκυμονούνται κίνδυνοι πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Οι κόμβοι αυτοί πιστεύουμε ότι πρέπει να ανακατασκευαστούν εξ αρχής.
  6. Δεν έχει ληφθεί μέριμνα για θέματα ασφάλειας των πεζών σε όλο το μήκος του δρόμου, ιδιαίτερα στο τμήμα δεξιά και αριστερά της γέφυρας του Κραυσίνδωνα, όπου υπάρχουν σπίτια σε επαφή με τον δρόμο.
  7. Δεν έχουν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα που προβλέπει η μελέτη ανάντι του Περιφερειακού (περιοχή Καζανάκι-Καλλιθέα), με αποτέλεσμα η συνοικία της Καλλιθέας να πλημμυρίζει πολύ συχνά.
  8. Έχει εγκαταλειφθεί  η σύνδεση της οδού Ζάχου με τη γέφυρα του Κραυσίνδωνα. Ιδιαίτερα για την περίπτωση αυτή, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση από άποψη υψομέτρων, η συναρμογή του δρόμου θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους περιοίκους (τοιχία εμπρός από τα σπίτια τους) και ως εκ τούτου επιβάλλεται να μελετηθεί ξανά ο κόμβος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: