Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αντικαθίστανται 200 κατεστραμμένες πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας στην περιοχή Αγριάς

Εκτεταμένη επιχείρηση για τη βελτίωση της σήμανσης του οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς, με σκοπό την διασφάλιση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων,  ξεκίνησε σήμερα από συνεργείο του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου. 
Οι παρεμβάσεις αφορούν θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και συγκεκριμένα την αντικατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων πινακίδων ρύθμισης της κυκλοφορίας καθώς και την τοποθέτηση νέων πινακίδων σε σημεία που εγκυμονούν κινδύνους για ατυχήματα, λόγω απουσίας σήμανσης. Συνολικά θα τοποθετηθούν και θα αντικατασταθούν 200 πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των πινακίδων, θα ακολουθήσει η διαγράμμιση διαβάσεων με το ειδικό μηχάνημα που διαθέτει το τμήμα.


Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ν. Μόσχος, η παρέμβαση πραγματοποιείται μετά από δικαιολογημένα αιτήματα πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, ειδικά αυτών που διαμένουν στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Ρ. Φεραίου, αλλά και στο πλαίσιο οργανωμένων παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται συνολικά και σχεδιασμένα από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Δ/σης Πολεοδομίας. Η επόμενη αντίστοιχη ολοκληρωμένη παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου.

Ασφαλτόστρωση στη Φιλελλήνων
Στο μεταξύ, συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προχώρησε σήμερα σε εργασίες τοποθέτησης νέου ασφαλτοτάπητα στο τμήμα της οδού Φιλελλήνων μεταξύ Πολυμέρη και Δημητριάδος, μπροστά από το χώρο ανέγερσης νέου πάρκινγκ. Είχε προηγηθεί παρέμβαση ασφαλτοστρώσεων σε τμήματα των οδών Ερμού και Μαυροκορδάτου για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας οχημάτων, η οποία διοχετεύτηκε μέσω των συγκεκριμένων οδών για όσο διάστημα διήρκεσαν οι εργασίες στη Φιλελλήνων. Αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει άμεσα στο τμήμα της οδού Δημητριάδος μπροστά από την Εξωραϊστική, όπου θα τοποθετηθεί νέος ασφαλτοτάπητας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων λόγω της ύπαρξης σιδηροδρομικής γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: