Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ανησυχία για το ενδεχόμενο μείωσης των κλινών στο Νοσοκομείο Βόλου

Σειρά επαφών με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Π. Μοσχοντζόπουλο και την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Σιώμου, είχε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Παρέμβασης, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, με θέμα συζήτησης το πρόβλημα που φαίνεται ότι προκύπτει για το Νοσοκομείο Βόλου με τη σημαντική μείωση κλινών.
Συγκεκριμένα, η διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου να μειώσει κατά 115 τις κλίνες που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη και κατά 16 τις σημερινές κλίνες, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία με το φόβο να προκληθεί υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη Μαγνησία.


«Είναι προφανές ότι είμαστε υπέρ της όποιας προσπάθειας στηρίζει την συνολική αποτελεσματικότητα και αναβάθμιση του Νοσοκομείου, μέσα από αναδιάρθρωση ή επαναπροσδιορισμό των υπαρχουσών δομών περίθαλψης. Ωστόσο, πάγια επιδίωξη του Δήμου είναι η διατήρηση του σημερινού αριθμού των κλινών και βασική διεκδίκηση η πλήρης ανάπτυξη του οργανισμού του Νοσοκομείου, με την ορθολογική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη κλινικών και εργαστηρίων, καθώς αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ικανοποιητική λειτουργία του νομαρχιακού μας Νοσοκομείου, για την αξιοπρεπή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Παντσάς.
Εξάλλου, στην αυριανή συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, κατά την οποία οι γιατροί αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις εξελίξεις, ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Ν. Χαυτούρας θα μεταφέρει τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής Βόλου σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στη διατήρηση του αριθμού των κλινών του Νοσοκομείου και στη σωστή ανάπτυξη των δομών και των λειτουργιών του, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: