Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών για τον περιφερειακό δρόμο του Βόλου

Σύσκεψη για το θέμα του περιφερειακού δρόμου του Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπό τον Υφυπουργό κ. Γ. Μαγκριώτη και τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου, καθώς και του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του κ. Σκοτινιώτη και κατά τη διάρκειά της έγινε αναλυτική ενημέρωση της πορείας του έργου, από την οποία προέκυψε ότι:
Όσον αφορά την εργολαβία «σκούπα», από τον ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης έως τη Γορίτσα, προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ, είναι έτοιμο το τεχνικό δελτίο του έργου και εκκρεμεί η έγκριση χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κ. Μαγκριώτης εκτίμησε ότι θα εγκριθεί η απαιτούμενη πίστωση και επομένως το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι.


Όσον αφορά τη δεύτερη εργολαβία, από την Γορίτσα έως την έξοδο της παραλιακής οδού Βόλου – Αγριάς, προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ, εγκρίθηκε πριν λίγες ημέρες η επικαιροποίηση της μελέτης. Το έργο είναι επιλέξιμο για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και οι υπεύθυνοι της Διαχειριστικής Αρχής διαβεβαιώνουν ότι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Όσον αφορά το τμήμα από Μπουρμπουλήθρα έως ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης, μήκους 4 χιλιομέτρων, υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες η απόφαση για την ανάθεση οριστικής μελέτης, προϋπολογισμού 910.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί διάστημα 12 μηνών περίπου για την ολοκλήρωσή της, από την ημέρα ανάθεσης, εφόσον παρέλθει η προθεσμία υποβολής τυχόν ενστάσεων.
Όσον αφορά, τέλος, τη μελέτη παράκαμψης της Αγριάς έως τον Βρύχωνα, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υλοποίηση των απαλλοτριώσεων.
«Απόλυτη προτεραιότητα για μας έχει η ολοκλήρωση του τμήματος από τη Μπουρμπουλήθρα έως και την παράκαμψη της Αγριάς, στην έξοδο του Βρύχωνα, όπως ομόφωνα διατυπώθηκε τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όσο και στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου», τόνισε ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή παρακολουθεί καθημερινά την πορεία του έργου και θα συνεχίσει να ασκεί έντονες και συντονισμένες πιέσεις για την υλοποίησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: