Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Συνεργασία για το ΕΣΠΑ Περιφερειάρχη Θεσσαλίας – Δημάρχου Βόλου

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και ενόψει της επικείμενης ανάληψης από την Περιφέρεια της διαχείρισης του ΕΣΠΑ συζήτησαν την πορεία των έργων του Δήμου Βόλου που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα.
Ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το έργο αποφόρτισης του χειμάρρου Κραυσίδωνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού, την αναβάθμιση της πλατείας Ευαγγελιστρίας, τη διαμόρφωση των δυο πλατειών στις περιοχές Νέο Δέλτα και Ξηρόκαμπος Νέας Ιωνίας και την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμου του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής.


Ειδικότερη ενημέρωση έγινε για το έργο ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελιστρίας, το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με συμβατικό αντικείμενο 566.278 ευρώ. Παρουσιάζοντας στον Περιφερειάρχη τη μελέτη του έργου, ο κ. Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι διαμορφώθηκε μετά από πολύχρονη διαβούλευση των δημοτικών αρχών που διαδοχικά άσκησαν τη διοίκηση του Δήμου τα τελευταία χρόνια στη Νέα Ιωνία, προχώρησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκε και έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος.
«Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει δραστικά τον Ιερό Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο, αναδεικνύοντας την πλατεία Ευαγγελιστρίας ως σημείο αναφοράς και τόπο που συμβολίζει τη διαχρονική εξέλιξη της Νέας Ιωνίας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε ότι το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής που με επιτυχία εφαρμόστηκε στο παρελθόν για την αναβάθμιση των προαύλιων χώρων κεντρικών Ιερών Ναών του Βόλου, όπως του Αγίου Νικολάου, της Μεταμόρφωσης και της Ανάληψης.
Ο κ. Π.  Σκοτινιώτης υπογράμμισε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι έχει γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους και τους φορείς και έχει δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν όλες οι απόψεις. 
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εμφανίστηκε σύμφωνος στο να προχωρήσει το έργο αφού έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να μη χαθεί η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το έργο του Περιφερειακού με τους κ. κ. Κ. Αγοραστό και Π. Σκοτινιώτη να συμφωνούν ότι, εάν δεν υλοποιηθεί η τελευταία δέσμευση του Υπουργού, σύμφωνα με την οποία εντός του καλοκαιριού θα δημοπρατηθούν οι δυο εργολαβίες, δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ανοχή, αλλά θα ληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για  έντονες αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: