Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα τις πολιτικές της δεσμεύσεις για τα «αντισταθμιστικά»

Υπόμνημα στους Υπουργούς Ευ. Βενιζέλο, Μ. Χρυσοχοϊδη και Π. Γερουλάνο

Tο μήνυμα ενότητας και αγωνιστικής ετοιμότητας των τοπικών φορέων όσον αφορά τη διεκδίκηση ειδικού επενδυτικού προγράμματος για την περιοχή, μετά από την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων, μεταφέρει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο, μία ημέρα μετά και την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου.


Ο κ. Σκοτινιώτης ζητεί να προγραμματιστεί άμεσα η σύσκεψη, με τη συμμετοχή των συναρμοδίων υπουργών, των βουλευτών, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των Δημάρχων Βόλου και Λάρισας και να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ειδικό επενδυτικό πρόγραμμα, με δεσμευμένες πιστώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προαναγγέλλοντας την απόφαση για κλιμάκωση των αντιδράσεων, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να αθετεί τις ίδιες τις δικές της πολιτικές δεσμεύσεις. Ενδεικτικά υπενθυμίζει την τοποθέτηση στη Βουλή, στις 21.3.2011, του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνου και τις σαφείς δεσμεύσεις που ανέλαβε, τις οποίες επαναβεβαίωσε επίσης στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού  και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, στις 2.5.2011.   
«Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, η αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013  αποτέλεσε σοβαρότατο  πλήγμα για την πόλη μας,   τόσο σε επίπεδο προγραμματισμένων υποδομών που είχε αποφασιστεί να υλοποιηθούν, όσο και στο επίπεδο της τουριστικής, πολιτιστικής και αθλητικής προβολής της περιοχής μας. Και τούτο, διότι δεν αντιλαμβανόμασταν τους Μεσογειακούς Αγώνες σαν απλή περιφερειακή αθλητική  διοργάνωση, αλλά ως αναπτυξιακό εργαλείο με τρόπο πιλοτικό και καινοτόμο σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Δήμαρχος Βόλου, κάνοντας σύντομη αναφορά στο ιστορικό των ενεργειών της δημοτικής αρχής και των πρωτοβουλιών που ελήφθησαν μέχρι και σήμερα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, κατά τη συνεδρίασή του της 30ης Μαΐου 2011, αποφάσισε ομοφώνως ότι  επιβάλλεται πλέον η κλιμάκωση της διεκδίκησης του ειδικού αυτού επενδυτικού προγράμματος, δεδομένου ότι οι μέχρι σήμερα οι κυβερνητικές δεσμεύσεις παραμένουν χωρίς συγκεκριμένο αντίκρισμα», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι ως πρώτο βήμα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υπάρξει συνάντηση του Δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών με τους βουλευτές της Μαγνησίας και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας (στις 4.6.2011) διαπιστώθηκε ότι η διεκδίκηση του ειδικού αυτού επενδυτικού προγράμματος στηρίζεται από το σύνολο των πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων της περιοχής μας. Η διεκδίκηση αυτή απέκτησε και καθολική κοινωνική στήριξη, μετά και από την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς της περιοχής, κατά τη συνεδρίασή της στις 22.6.2011. 

Εξάλλου, με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο κ. Σκοτινιώτης υπενθυμίζει την απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση με τους βουλευτές του Νομού και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στις 4 Ιουνίου 2011, να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το συντονισμό για τη διαμόρφωση του τελικού διεκδικητικού πλαισίου, συνεργαζόμενη με τους βουλευτές και τους Δήμους Βόλου και Λαρισαίων, τονίζοντας ότι, επειδή οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να επισπευστούν, αναμένεται άμεσα η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: