Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τo Δήμο Βόλου

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ο Δήμος Βόλου συμμετέχοντας στον εορτασμό, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές της πόλης, την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, του ΚΔΑΥ, του ΦΟΣΔΑ και της Μουσικής Σχολής «Παύλου Πλάκα». Αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 800 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία: 1o, 2o, 4o, 6o, 8o, 9o, 10o, 11o N. Iωνίας, 1ο και 2ο Ειδικά Σχολεία Βόλου, 2ο & 13ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου και το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων.


Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μικροί μαθητές να γίνουν δέκτες οικολογικών μηνυμάτων, μέσω της αυτενέργειας, της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της τέχνης, ώστε να αρχίσουν να καλλιεργούν περιβαλλοντική συνείδηση και να μάθουν πώς να εφαρμόζουν την ανακύκλωση και να προστατεύουν τη φύση.
Στους μικρούς μαθητές θα μοιραστούν καπελάκια,  ειδικά φυλλάδια περιβαλλοντικού περιεχομένου, μπογιές, χαρτί ζωγραφικής κι άλλα υλικά που θα ενισχύσουν το δημιουργικό τους παιχνίδι. Στο τέλος της δράσης θα κληρωθεί ένα ποδήλατο κι άλλα δώρα, ενώ κάθε σχολείο θα λάβει τιμητική πλακέτα συμμετοχής.
Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σ. Μπαρτζιώκα, «ο Δήμος Βόλου θεώρησε χρέος του να διοργανώσει μια εκδήλωση που θα διδάξει στους μικρούς μαθητές, τους «πολίτες του αύριο», την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης, θεωρώντας ότι πόλη είναι πάνω απ’ όλα το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και κινούμαστε καθημερινά και ότι η προστασία του θα πρέπει, από τη μικρή ακόμη ηλικία, να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, κάτι που αναμφισβήτητα θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας».
Σημειώνεται ότι για την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου προγραμματίζει εξόρμηση καθαρισμού του περιαστικού δάσους Γορίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: