Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Συναντήσεις με τους Δημάρχους Αρτέμιδας και Αγριάς

Ενημέρωση για τα προβλήματα των Δήμων Αρτέμιδας και Αγριάς είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος, συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών του με τους Δημάρχους των συνενούμενων Δήμων, συναντήθηκε διαδοχικά με τους Δ. Αλεξόπουλο και Θ. Παπαευθυμίου.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν  ευρύτερα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, όπως το έργο του Περιφερειακού και  ο σχεδιασμός για τη δημιουργία υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης που είναι αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Για το έργο του Περιφερειακού ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι «υπήρξε μέχρι στιγμής απαράδεκτη καθυστέρηση σ’ ένα κατεξοχήν αναπτυξιακό έργο για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και ολόκληρη τη Μαγνησία, το οποίο αφορά άμεσα στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Η τοπική κοινωνία απαιτεί πλέον η ολοκλήρωσή του να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα από την Πολιτεία και η κατασκευάστρια εταιρεία να καταβάλλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα που τους οφείλει. Από κει κι έπειτα, είναι ανάγκη να προωθηθούν οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων για τη δημιουργία του κόμβου στην έξοδο της σήραγγας Γορίτσας, ώστε να μην παραδοθεί ένα έργο «τυφλό» και επιτέλους να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου».
Όσον  αφορά τα θέματα περιβάλλοντος, ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι θα αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα στο νέο Δήμο η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών κι ενός μηχανισμού ελέγχου, ώστε να αντιμετωπίζονται δραστικά και κατά απόλυτη προτεραιότητα ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο αφενός μεν τη δημόσια υγεία, αφετέρου δε το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου ενημερώθηκε  επίσης από τους Δημάρχους Αρτέμιδας και Αγριάς για θέματα που αφορούν στη σημερινή λειτουργία των Δήμων, όπως η περικοπή οικονομικών πόρων και το προσωπικό που απασχολείται με συμβάσεις, τα έργα που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα «Θησέας» και έχουν «παγώσει», η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: