Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεργασία με πανεπιστημιακούς για την κατάρτιση του προγράμματος

Την κατάρτιση ενός φιλόδοξου προγράμματος, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του νέου Δήμου Βόλου και των πολιτών και θα δίνει το στίγμα της νέας εποχής, επεξεργάζεται με γοργούς ρυθμούς ο συνδυασμός του υποψηφίου Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη.
Στη σοβαρή αυτή προσπάθεια αξιοποιούνται πολλοί άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία στα θέματα του μητροπολιτικού μας συγκροτήματος, οι οποίοι συμβάλλουν εθελοντικά στη διαμόρφωση του προγράμματος για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων, αλλά και για την προοπτική του νέου Δήμου.
Στόχος είναι να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα φιλόδοξο και καινοτόμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, αλλά  και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στην κατάρτιση του προγράμματος συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και γνωστοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκοτινιώτης είχε συνάντηση με ομάδα πανεπιστημιακών,  με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για το πρόγραμμα. Όπως δήλωσε ο κ. Σκοτινιώτης, ο συνδυασμός του αποδίδει κορυφαία σημασία στη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο  θα αποτελέσει τον πολύτιμο επιστημονικό σύμβουλο της νέας Δημοτικής Αρχής.
Στόχος είναι, αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτός των συναντήσεων, να ακολουθήσει δημόσιος διάλογος με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών, πανεπιστημιακών, ειδικών επιστημόνων,  εκπροσώπων κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και όλων των πολιτών, οι οποίοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος.
Στο μεταξύ, σκέψεις και προβληματισμούς για τα σημερινά προβλήματα των νέων, τα οποία αφορούν πρωτίστως την εκπαίδευση και την απασχόληση, συζήτησαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη νέοι που στηρίζουν τον συνδυασμό του, σε μια πρώτη συνάντηση που είχαν μαζί του.
«Αναμφισβήτητα, η νεολαία βιώνει πιο έντονα τη σημερινή κρίση και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις και τις ιδέες σας για τα θέματα που σας απασχολούν», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης.
Οι νεολαίοι, από την πλευρά τους, δήλωσαν εθελοντική στράτευση και ενεργή συμμετοχή στη μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία με επικεφαλής τον Πάνο Σκοτινιώτη, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να σχεδιάσουν πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα αφορούν τα ενδιαφέροντα των νέων ανθρώπων, ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: