Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επαγγελματοβιοτέχνες

Σε  ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα  συνάντηση του υποψηφίου  Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Σκοτινιώτης ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής. 
Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας  κ. Κώστας Κόγιας και τα άλλα μέλη της διοίκησης υποδέχτηκαν θερμά τον κ. Σκοτινιώτη, εκφράζοντας αμέριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, θεωρούν τον Πάνο Σκοτινιώτη ως τον δικό τους άνθρωπο, ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και βοήθησε για την επίλυσή τους από τη θέση του Νομάρχη Μαγνησίας στο παρελθόν. «Είμαι βέβαιος ότι η εκλογή σας στο αξίωμα του Δημάρχου Βόλου θα βοηθήσει τα μέγιστα στην περιοχή», τόνισε ο κ. Κόγιας και πρόσθεσε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες του Βόλου στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Οι  εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΜ συζήτησαν  με τον κ. Σκοτινιώτη για τα μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν με κυριότερο τις συνέπειες από την οικονομική κρίση, όπως επίσης για το παρεμπόριο, την ανεργία, το θέμα των πολυκαταστημάτων, τη στήριξη της τοπικής αγοράς, το κυκλοφοριακό και άλλα σοβαρά ζητήματα της πόλης.
Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι γνωρίζει τα προβλήματα της αγοράς και τα αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία. «Η οικονομική κρίση αποτελεί μια  πραγματικότητα που ασφαλώς δεν  μπορούμε να αγνοήσουμε. Όμως, σε καμία  περίπτωση δεν πρέπει να υιοθετήσουμε μια αμυντική πολιτική. Αντίθετα, είναι  ανάγκη να αντιδράσουμε με επιθετικές πρωτοβουλίες και τη συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου προτάσεων που θα λαμβάνει υπόψη τις νέες συνθήκες», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο ίδιος και διαβεβαίωσε τους επαγγελματοβιοτέχνες ότι θα στηρίξει τις αποφάσεις τους και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στις προσπάθειες για άμβλυνση των προβλημάτων.
Ο κ. Σκοτινιώτης και το προεδρείο  της ΟΕΒΕΜ συμφώνησαν σύντομα να έχουν και νέα συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων απ’ όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία που αποτελούν την Ομοσπονδία.
Ενημέρωση για τον Καλλιτεχνικό 
Στο μεταξύ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού (πρώην Καλλιτεχνικό Οργανισμό) του Δήμου Βόλου, η οποία τον ενημέρωσε για το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της τρίμηνης καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων τους. Όπως ανέφερε η πρόεδρος των εργαζομένων κ. Π. Αγραφιώτου, το ποσό που οφείλεται συνολικά φθάνει τις 250.000 ευρώ.
Ο κ. Σκοτινιώτης εξήρε καταρχήν τη στάση ευθύνης που τηρούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, παρότι είναι απλήρωτοι  εδώ και τρεις μήνες, δεν προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος των δημοτών. Το γεγονός  αυτό, όπως είπε, αυξάνει την ηθική  και νομική υποχρέωση του Δήμου  Βόλου να τακτοποιήσει άμεσα την  εκκρεμότητα, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα  στην καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς  μάλιστα πρόκειται για ένα  ποσό το οποίο μπορεί να εξευρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: