Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πάνος Σκοτινιώτης και Αλέκος Βούλγαρης συζήτησαν για τα θέματα του Δήμου Βόλου

Θέματα που αφορούν στο Δήμο Βόλου και την προοπτική λειτουργίας του μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», συζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με τον νυν Δήμαρχο Αλέκο Βούλγαρη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στο Δημαρχείο. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο υποψήφιος Δήμαρχος με τους Δημάρχους των συνενούμενων Δήμων, προκειμένου να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη κατά το δυνατόν εικόνα, των προτεραιοτήτων, των προβλημάτων και γενικότερα της κατάστασης που θα κληρονομήσει ο νέος Δήμος Βόλου.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης ανέφερε τα εξής: «Ενημέρωσα τον κ. Σκοτινιώτη γενικότερα για τα θέματα για το έργο που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, για τα οργανωτικά ζητήματα των συγχωνεύσεων Δημοτικών Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων, τα οικονομικά όλων των ΟΤΑ που θα συνενωθούν στον ενιαίο Δήμο Βόλου. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου, το οποίο βρίσκεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και αναμένεται να μας αποσταλεί για θετική γνωμοδότηση. Μαζί με το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι εργαλεία στρατηγικής και πολιτικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και πάνω σε αυτό πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Επίσης, συζητήσαμε το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων, τον ενημέρωσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με κυριότερο την διασφάλιση του κόστους κατασκευής των Μεσογειακών Χωριών».
Από την πλευρά του ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε  ότι «ο κ. Βούλγαρης είχε την καλοσύνη να μου κάνει μια ουσιαστική ενημέρωση για όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο, καθώς και για βασικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν σε ετοιμότητα και μπορούν να αξιοποιηθούν από τη νέα Δημοτική Αρχή. Ένα ειδικό θέμα ήταν οι Μεσογειακοί Αγώνες, ως επείγουσα προτεραιότητα και ανταλλάξαμε απόψεις. Είναι βέβαιο ότι την εμπειρία και τις γνώσεις του κ. Βούλγαρη τις χρειαζόμαστε και θα τις αξιοποιήσουμε, ειδικά για το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων».
Ερωτηθείς από ποιο πόστο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο Βούλγαρης, απάντησε ότι «αν είμαι Δήμαρχος Βόλου με την ψήφο των συμπολιτών, την εμπειρία, τις γνώσεις και την ιστορική μνήμη που έχει ο κ. Βούλγαρης θα την αξιοποιήσω όσο μπορώ περισσότερο.  Προϋπόθεση για να συζητήσουμε επί του θέματος είναι να είμαστε την 1η Ιανουαρίου Δημοτική Αρχή. Άρα λοιπόν να μοιράζουμε ρόλους από τώρα είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό. Δημάρχους που πέρασαν από αυτή την πόλη και έχουν δώσει όσα μπόρεσε ο καθένας, στο μέτρο που μπορώ και το θέλουν και οι ίδιοι, την γνώση, την εμπειρία και την διάθεσή τους για προσφορά, θα την αξιοποιήσουμε, αν και όταν εκλεγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: