Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Επιλογή Ευθύνης: «Ο Α. Μπέος δεν αναζητεί συνομιλητές, αλλά “χρήσιμους ηλίθιους”»


Η κ.Νατάσα Οικονόμου δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ». «Θα περιμένουμε τις γραπτές προτάσεις του Α.Μπέου και επ’ αυτών θα τοποθετηθούμε, όπως πάντα, με ευθύνη και με γνώμονα το συμφέρον της ΔΕΥΑΜΒ και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, στα θεσμικά όργανα που συμμετέχουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία εξηγούνται και οι λόγοι της μη συμμετοχής της επικεφαλής της παράταξης στη συνάντηση.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο Α.Μπέος διαχειρίζεται, επί τέσσερα σχεδόν χρόνια, το «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ-ΔΕΥΑΜΒ» εν κρυπτώ και παραβύστω, μόνος του, σαν να πρόκειται για προσωπική του υπόθεση. Διαπραγματεύτηκε με την ΕΡΓΗΛ, χωρίς εξουσιοδότηση κανενός θεσμικού οργάνου και χωρίς κανείς να ξέρει τι διαπραγματεύτηκε. Παραιτήθηκε από την αγωγή που είχε καταθέσει η προηγούμενη δημοτική αρχή κατά της ΕΡΓΗΛ και, στη συνέχεια, καταθέτει τη μια αγωγή μετά την άλλη, δικής του επιλογής, παραιτούμενος κάθε φορά από την προηγούμενη που ο ίδιος είχε καταθέσει,   χωρίς να δίνει καμιά εξήγηση και χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη.
Η αγωγή, που επιτέλους συζητήθηκε στις 20-04-2018, αφού μάλιστα στις 08-12-2017 «φρόντισε» να ζητήσει αναβολή,  είναι  η τέταρτη κατά σειρά δικής του εγκρίσεως και κατατέθηκε με τρία ολόκληρα χρόνια καθυστέρηση. Επί τρία ολόκληρα χρόνια, δηλαδή, αδρανοποίησε το μόνο «όπλο» που είχε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ, για να προστατευτεί από την «έφοδο» στα ταμεία της. Και τώρα, την ώρα που όλοι περιμένουμε με αγωνία την απόφαση του Εφετείου για την αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ, που πιστεύουμε ότι θα δικαιώσει τη δημοτική Επιχείρηση και θα τη φέρει πια σε θέση επιτιθέμενου, ανακοινώνει την απόφασή του για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ.
Στις 30 Απριλίου, η επικεφαλής της παράταξής μας, Ν.Οικονόμου, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Α.Μπέου για συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Προηγουμένως, στις 24 Απριλίου, είχε δώσει το «παρών» στο Πρωτοδικείο Βόλου, όταν συζητούνταν το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ για έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης. Δυστυχώς, ο Α.Μπέος αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, εντελώς αναξιόπιστος. Στις δημόσιες εμφανίσεις του και στους συνεχείς τηλεοπτικούς του μονολόγους, μετά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, συνεχίζει να «βιάζει» την αλήθεια, να παρουσιάζει το «άσπρο μαύρο» και να αποφεύγει την απάντηση στα βασανιστικά ερωτήματα που έχουν τεθεί για την εκ μέρους του διαχείριση της υπόθεσης. Πέραν των άλλων, φαίνεται πως έχει εκλάβει σαν αδυναμία την υπεύθυνη στάση μας για εξαιρετικά κρίσιμα θέματα, προκειμένου να μη δώσουμε «όπλα» στην ΕΡΓΗΛ. Επιπλέον, ενώ εμφανίζεται υποκριτικά να ζητάει, εντελώς όψιμα, τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, συνεχίζει να την κρατάει στο σκοτάδι και να παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια.
Ας μείνουμε σε δύο περιστατικά, μετά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Στις 2 Μαΐου, εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Ουδέποτε ενημέρωσε τις αντιπολιτεύσεις (και την κοινή γνώμη) για το ακριβές περιεχόμενό της. Αντίθετα, αξιοποιώντας και τα πάντα πρόθυμα «παπαγαλάκια» του συστήματος, τροφοδότησε θριαμβευτικούς τίτλους για προσωρινή διαταγή χωρίς όρους, ενώ η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι διαφορετική. Επιπλέον, την Τρίτη 15 Μαΐου, εντελώς αιφνιδιαστικά, εκτός ημερήσιας διάταξης, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε την παραίτηση από την αίτηση αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης, που είχε κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Βόλου, για την υποστήριξη της οποίας είχε μάλιστα κινητοποιηθεί τόσος κόσμος, χωρίς και πάλι να ενημερώσει προηγουμένως τις αντιπολιτεύσεις (και την κοινή γνώμη) και χωρίς να δώσει κάποια πειστική εξήγηση για τη σκοπιμότητα της κίνησης. 
Και βέβαια συνεχίζει να καμώνεται ότι μονοπωλεί την εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας. Την αντιπολίτευση, όπως κουραστικά επαναλαμβάνει, δεν τη «βλέπει». Στην πραγματικότητα όμως τη «βλέπει» καθημερινά, αλλά μόνο για να τη σπιλώσει, να τη λοιδορήσει, να την απαξιώσει, να τη μηδενίσει, χωρίς ηθικές αναστολές, χωρίς σεβασμό σε ζωές, βιογραφικά, αλήθειες. Και συνεχίζει να καλλιεργεί αυτό το τοξικό κλίμα, ακόμη και την ύστατη ώρα για τη ΔΕΥΑΜΒ.
Την Τετάρτη 16 Μαΐου, η κ.Ν.Οικονόμου δέχθηκε τηλεφώνημα από μία κυρία εκ μέρους, όπως της δήλωσε, του δημάρχου, και της μετέφερε πρόσκληση για να παραστεί σε συνάντηση του Α.Μπέου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ. Την Πέμπτη 17 Μαΐου, επαναλήφθηκε η επικοινωνία με την ίδια κυρία, η οποία ενημέρωσε για την αλλαγή της ώρας της συνάντησης. Ο ίδιος ο δήμαρχος δεν καταδέχτηκε, φυσικά, να επικοινωνήσει προσωπικά μαζί της και να την ενημερώσει και για το περιεχόμενο της συνάντησης. Και βέβαια, ενώ πρόκειται για ένα μείζον θέμα, δεν δόθηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων, πριν από τη συνάντηση, κάποια γραπτή εισήγηση με τις προτάσεις της δημοτικής αρχής, επί των οποίων να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους και τις τυχόν εναλλακτικές τους προτάσεις. Όλα στο μιλητό, ώστε, κατά την πάγια πια τακτική, να μπορούμε να λέμε και να ξελέμε. Επιπλέον, παρακάμπτεται, για μια ακόμη φορά, μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, που τυπικά, λόγω του ισχύοντος αναχρονιστικού νόμου,  θεωρούνται ανεξάρτητοι.
Είναι προφανές ότι ο Α.Μπέος δεν αναζητεί συνομιλητές, αλλά «χρήσιμους ηλίθιους». Εμείς δεν προσφερόμαστε. Θα περιμένουμε τις γραπτές προτάσεις του και επ’ αυτών θα τοποθετηθούμε, όπως πάντα, με ευθύνη και με γνώμονα το συμφέρον της ΔΕΥΑΜΒ και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον, στα θεσμικά όργανα που συμμετέχουμε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: