Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί»

Η δημοτική αρχή, κάτω από το βάρος της καθολικής κατακραυγής για το μεγάλο φιάσκο με το νερό, κατέφυγε σήμερα σε μια συνέντευξη-παρωδία, στην απελπισμένη προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποσείσει τις μεγάλες ευθύνες της για την πρωτοφανή δοκιμασία που υφίστανται επί τόσες μέρες οι συμπολίτες μας.  
Το μόνο όμως που πέτυχαν με τη  συνέντευξη αυτή, είναι να καταλάβουν και οι πλέον ανυποψίαστοι ότι όλες αυτές τις μέρες  δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πως δεν έχουν κανένα ενδοιασμό. Ότι με την ίδια ευκολία λένε και κάνουν τα πάντα και το αντίθετό τους. Χωρίς να δεσμεύονται απ’ ό,τι είπαν και απ’ ό,τι έκαναν.
Επειδή όμως η ταλαιπωρία του κόσμου συνεχίζεται, ας αφήσουν τις συνεντεύξεις, το αδιάκοπο ραδιοτηλεοπτικό παραλήρημα και «τον Θεό και τη φύση» που, κατά τον κ. Θεοδώρου, φταίνε για ό,τι μας συμβαίνει,  και ας καταπιαστούν επιτέλους σοβαρά, έστω και καθυστερημένα, με την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε. Εμπιστευόμενοι το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ, που στο παρελθόν αντιμετώπισε πιο ακραίες καταστάσεις με απολύτως αποτελεσματικό τρόπο. Αλλά και αξιοποιώντας την έγκυρη επιστημονική γνώμη του ΤΕΕ, που άλλωστε αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: