Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Τρία και πλέον χαμένα χρόνια για το αποχετευτικό Νέας Αγχιάλου»

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» αναφέρει τα εξής:
«Το έργο αποχέτευσης της Νέας Αγχιάλου, ένα έργο μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας,  θα έπρεπε να έχει από καιρό εγκατεστημένο εργολάβο και να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και όμως, αντί να απολογούνται για τα  τρία και πλέον χαμένα χρόνια, πανηγυρίζουν γιατί επιτέλους το έργο εδέησε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας!
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2014, με την 68/05-03-2014 απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, είχε εγκριθεί η οριστική παραλαβή της μελέτης του έργου και η αποστολή της στο ΕΠΠΕΡΑΑ για έγκριση των τευχών δημοπράτησης, όπως και έγινε.
Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που παρέλαβε η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ,  άφησαν τον φάκελο τρία ολόκληρα χρόνια στα συρτάρια να «σιτέψει» και μόλις πριν από λίγους μήνες αποφάσισαν να κινηθούν, με συνέπεια να χρειαστεί και επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης γιατί εν τω μεταξύ άλλαξε η νομοθεσία!
Το μόνο  «κέρδος» είναι ότι αυτό τουλάχιστον το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, αφού την ολοκλήρωσή του θα την αναλάβει η επόμενη δημοτική αρχή. Γιατί με την τωρινή δημοτική αρχή θα είχε και αυτό την «τύχη» των έργων αποχέτευσης της Αγριάς, του Αγίου Στεφάνου και της Ιωλκού, που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2015 και ακόμη σέρνονται από παράταση σε παράταση.».


Δεν υπάρχουν σχόλια: