Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Δουλεύουν ψιλό γαζί τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ»

«
Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ έχει καταθέσει από τις 24-2-2016 αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Εφετείου που κάνει δεκτή την αγωγή των εργαζομένων της Επιχείρησης στην υπόθεση των περικοπών του 2012, επί είκοσι  δύο (22) ολόκληρους μήνες παίζει καθυστέρηση και δεν έχει ακόμη φροντίσει να προσδιορίσει την εκδίκασή της, ενώ το δούλεμα των εργαζομένων πάει σύννεφο!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ».
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Από μια απόφαση, εκτός ημερήσιας διάταξης, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ (28-11-2017), που αναρτήθηκε σήμερα στη «Διαύγεια» (ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή), αποκαλύπτεται ότι η κοροϊδία των εργαζομένων της Επιχείρησης σε σχέση με την υπόθεση των περικοπών του 2012 στη μισθοδοσία τους, δεν έχει τελειωμό.
Οι περικοπές αυτές, όπως άλλωστε αναγνώρισε και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11ης-4-2017, δεν έγιναν αυθαίρετα από την προηγούμενη Διοίκηση, αλλά με  βάση την Ερμηνευτική Εγκύκλιο του ν.4093/2012 που είχε εκδώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς και τη μέχρι τότε νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το θέμα θα μπορούσε να έχει λυθεί ήδη από τον Οκτώβριο του 2014,  όταν η Ολομέλεια  του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με απόφαση που εκδόθηκε στις 24-9-2014, δηλαδή όταν είχε πλέον αναλάβει η παρούσα δημοτική αρχή, άλλαξε τη μέχρι τότε νομολογία και έκρινε  πως δεν θα έπρεπε να ισχύσουν στους εργαζομένους των ΔΕΥΑ οι νέες περικοπές που πρόβλεπε ο  ν.4093/2012. Και μάλιστα το θέμα θα μπορούσε να έχει λυθεί τότε, χωρίς το οποιοδήποτε οικονομικό και ταμειακό πρόβλημα για τη ΔΕΥΑΜΒ. Και τούτο, διότι η προηγούμενη Διοίκηση της Επιχείρησης, παρότι η αγωγή των εργαζομένων είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό, όπως και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει, είχε μεριμνήσει, με αίσθημα ευθύνης, ώστε στον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος προϋπολογισμός που συνέταξε, να υπάρχουν στους κωδικούς της μισθοδοσίας τα χρήματα που θα απαιτούνταν για τη μισθοδοσία των εργαζομένων σε περίπτωση δικαίωσής τους στο Εφετείο.
Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, ωστόσο, επέλεξε να συνεχίσει την αντιδικία με τους εργαζομένους. Τελικά η υπόθεση εκδικάστηκε στο Εφετείο, το οποίο εναρμονίστηκε με την Ολομέλεια  του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έκανε δεκτή την αγωγή των εργαζομένων (η απόφαση εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2015).
Από τον Ιανουάριο του 2016 αρχίζει ένα απίστευτο γαϊτανάκι, με το δούλεμα των εργαζομένων να πηγαίνει σύννεφο και με τη ΔΕΥΑΜΒ να φορτώνεται αδικαιολόγητα με τόκους.
Έτσι, ενώ η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε από τις 24-2-2016 αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Εφετείου, επί είκοσι  δύο (22) ολόκληρους μήνες παίζει καθυστέρηση και δεν έχει ακόμη φροντίσει να προσδιορίσει την εκδίκασή της!  Να σημειωθεί ότι στις 10-8-2016, δηλαδή έξι μήνες μετά την κατάθεση της αναίρεσης, είχαν μεν πάρει απόφαση να δώσουν εντολή σε δικηγόρο να προσδιορίσει την εκδίκασή της, ωστόσο, όπως. αποκαλύπτεται τώρα,  κορόιδεψαν για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους. Και βέβαια, σταθεροί στο προσφιλές τους «σπορ» να αλλάζουν τους δικηγόρους σαν τα πουκάμισα, αποφάσισαν να αναθέσουν τις σχετικές ενέργειες σε άλλον δικηγόρο, και όχι σε εκείνον που οι ίδιοι είχαν επιλέξει τον Αύγουστο του 2016.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: