Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Βόρβορος! Η ανοχή και η σιωπή είναι συνενοχή»

«Δεν έχουν πια καμία αναστολή και κανένα φραγμό. Την Κυριακή ζήσαμε τα ντροπιαστικά γεγονότα στο Πανθεσσαλικό, για να ακολουθήσει χθες και σήμερα μία ακόμη εκδήλωση της ολοκληρωτικής, καθεστωτικής τους νοοτροπίας, αυτή τη φορά στον Καραμπατζάκη, αλλά και η «κυπατζίδικη» επίθεση σε δύο γνωστά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», και συνεχίζει:
«Ακόμη και ο υπόκοσμος της παλιάς Τρούμπας θα κοκκίνιζε, ακούγοντας  τις εκφράσεις χαμαιτυπείου και βλέποντας την πεζοδρομιακή συμπεριφορά στο Πανθεσσαλικό του ανθρώπου που οι Βολιώτες και οι Βολιώτισσες εξέλεξαν δήμαρχο της πόλης. Από κοντά και το πολιτικό του «ψυχοπαίδι», σε ρόλο ψευτονταή, «κατ’ εικόνα και καθ’ομοίωσιν» του πολιτικού του μέντορα. Και μαζί τους, οι γνωστές θλιβερές, περιθωριακές φιγούρες, σε ρόλο παρατρεχάμενου-«μπράβου».
Τέσσερα χρόνια τώρα, το μόνο τους σχέδιο είναι πώς θα αλώσουν την πόλη, που την αντιλαμβάνονται σαν εκλογικό λάφυρο. Για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους αυτό, δεν διστάζουν να οδηγήσουν την τοπική δημόσια ζωή σε βορβορώδη βάθη, εκμεταλλευόμενοι και την απίστευτη ανοχή των Αρχών. Σπέρνουν τον φόβο, το μίσος και τη διχόνοια, σπιλώνουν συνειδήσεις, κουρελιάζουν κάθε έννοια θεσμικής νομιμότητας, προωθούν τον εκφασισμό της κοινωνίας. Ξέρουν όμως πως ούτε αυτά αρκούν. Γι’ αυτό και προσπαθούν αδίστακτα να διαγράψουν την ιστορία της πόλης μας, στην αυτοδιοίκηση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, που τους έχει γίνει πραγματικός «εφιάλτης». Ας μην τρέφουν όμως αυταπάτες. Σύντομα θα έχουν το πολιτικό τέλος που είχαν όλοι οι όμοιοί τους. Η ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα. Το αντιλαμβάνονται, άλλωστε, και οι ίδιοι, όπως δείχνει και ο πανικόβλητος επικοινωνιακός αντιπερισπασμός τους, μπροστά στις αντιδράσεις των κατοίκων για τα σχέδια που προωθούν στην Καραμπατζάκη».
Και η ανακοίνωση καταλήγει:  «Κανένας πια δεν μπορεί να κρύβεται και να προσποιείται πως δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε. Πολύ περισσότερο αυτοί που έχουν θεσμική ευθύνη και δημόσιο λόγο. Η ανοχή και η σιωπή είναι συνενοχή».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: