Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Η χειρότερη υπηρεσία είναι η καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού για το Εμπορευματικό Κέντρο»

Σε σχέση με την «απάντηση» της δημοτικής αρχής στη χθεσινή μας ανακοίνωση και τη δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Α. Μεϊκόπουλου και Μ. Μπαλλή, σχετικά με το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας, από την παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» έγινε το ακόλουθο σχόλιο:
«Με το ημερήσιο λιβελλογράφημα της δημοτικής αρχής δεν πρόκειται να ασχοληθούμε. «Απορία ψάλτου βηξ»! Τους ζητάμε απλά συγνώμη, γιατί τους χαλάσαμε τη θερινή ραστώνη. Όπως ζητάμε και την κατανόησή τους, γιατί με τίποτε δεν θα θέλαμε να χαλάσουμε τις δημόσιες σχέσεις που με τόση επιμέλεια προσπαθούν να οικοδομήσουν με τους υπουργούς, απεμπολώντας κάθε διεκδίκηση για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Δεν μπορούμε, ωστόσο, να αφήσουμε ασχολίαστη τη δήλωση των κυβερνητικών βουλευτών, παρότι δεν σκοπεύουμε -ούτε άλλωστε είναι αυτός ο ρόλος μας- να αντιδικούμε με βουλευτές του νομού. Μας προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση ότι, αντί να αντιδράσουν στις επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις και ομιλίες του προέδρου της ΓΑΙΑΟΣΕ, κ. Θαν. Σχίζα, και άλλων αρμοδίων παραγόντων που, επί ενάμιση και πλέον χρόνο, παρουσιάζουν, με συγκεκριμένο μάλιστα χρονοδιάγραμμα, τον σχεδιασμό της ΓΑΙΑΟΣΕ για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, καθώς και σε σειρά σχετικών δημοσιευμάτων, αντέδρασαν στην ανακοίνωση της παράταξής μας, που  για μια ακόμη φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, να χαθεί μια επένδυση στρατηγικής σημασίας για την περιοχή μας. Ανακάλυψαν, μάλιστα, και προεκλογικά κίνητρα, ξεχνώντας ότι έχουμε αναδείξει -μόνοι δυστυχώς-  το θέμα αυτό, από τον Φεβρουάριο του 2016.
Έστω κι έτσι, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, γιατί συμβάλαμε στο να ενεργοποιηθούν για το πρόβλημα. Η χειρότερη πάντως υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι βουλευτές, είναι να καλλιεργήσουν κλίμα εφησυχασμού, αντί εγρήγορσης και ανάληψης  συντονισμένων πρωτοβουλιών, όταν, μάλιστα, γνωρίζουν ότι οι εξελίξεις για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στη Λάρισα τρέχουν, ενώ καμία κίνηση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στον Βόλο. Είναι ενδεικτικό το προχθεσινό δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας «Ναυτεμπορική» (03-07-2017), το οποίο παρουσιάζει  «το πλάνο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και της ΓΑΙΑΟΣΕ για το μέλλον τεσσάρων Εμπορευματικών Κέντρων, προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, που στόχο έχει να μετατρέψει τη χώρα σε διεθνές logistics hub, με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής της θέσης, μέσω της ανάπτυξης των υποδομών». Στα Εμπορευματικά αυτά Κέντρα περιλαμβάνεται και αυτό της Λάρισας, χωρίς ωστόσο να γίνεται η οποιαδήποτε αναφορά στον Βόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: