Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Μηδενική ανοχή στη βία και τα κηρύγματα μίσους»

Με αφορμή την επίθεση σε όχημα  μονάδας εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΣΤΡΑ, από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης - Πάμε Μπροστά» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σύμφωνα με τη δική μας σταθερή και διαχρονική αντίληψη, η καταδίκη της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, είναι απόλυτη, χωρίς υποσημειώσεις. Με αυτή την αντίληψη, καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε όχημα μονάδας εξωτερικών μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΣΤΡΑ και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους δράστες.
Η παράταξή μας  καταδικάζει, επίσης, τη λεκτική βία, τη ρητορική του μίσους και τον διχαστικό λόγο, που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει στοιχείο της τοπικής μας καθημερινότητας και βρίσκουν φιλόξενο βήμα έκφρασης σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προφανώς και πρόκειται για διαφορετικής βαρύτητας πράγματα, αλλά όλα ξεκινάνε από τη βαθιά περιφρόνηση της δημοκρατίας.
Καλούμε τους συμπολίτες μας, κάθε λογικό και δημοκρατικό πολίτη, να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι στη χρήση βίας και το ανεξέλεγκτο μίσος. Μηδενική ανοχή στη βία και τα κηρύγματα μίσους!»  


Δεν υπάρχουν σχόλια: