Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Επιλογή Ευθύνης: «Η Δημοτική Αρχή αρνείται επί 10 μήνες να απαντήσει στην ερώτησή μας για τις δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ»

Καταγγέλλοντας το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αρνείται επί δέκα (10) ολόκληρους μήνες να απαντήσει στην ερώτηση που έχουν καταθέσει για τις κάθε είδους δημοσιεύσεις του Δήμου και των νομικών του προσώπων προς τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, την περίοδο από το 2003 έως και το 2015, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», Ν.Οικονόμου, Α. Παπατόλιας, Φ. Λαμπρινίδης και Ν. Στόικος, αναφέρουν τα εξής:
«Αντί να υπάρξει σαφής και συγκεκριμένη απάντηση στα απολύτως σαφή και συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουμε θέσει με ερώτησή μας, εδώ και δέκα (10) ολόκληρους μήνες, η Δημοτική Αρχή κατέφυγε χθες σε έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, δίνοντας κάποια επιμέρους στοιχεία στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι τυχόν δημοσιοποίησή τους προσκρούει στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Είναι προφανές ότι με την τακτική της αυτή η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να θολώσει την πραγματική εικόνα και να προκαλέσει σύγχυση, ώστε να μην μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, να δυσχεραίνονται οι συγκρίσεις και να αφήνεται έδαφος στην επιλεκτική πληροφόρηση, την παραπληροφόρηση (όπως επί παραδείγματι για τις δαπάνες του 2014), τα ψέματα και τις συκοφαντίες, που είναι άλλωστε τα μόνα που γνωρίζει  καλά. Προσπαθεί, ακόμη, να μην αποκαλυφθεί στην κοινή γνώμη ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή που  καθιέρωσε ισότιμες, υγιείς και διαφανείς σχέσεις με όλα τα τοπικά ΜΜΕ, αυτή που κράτησε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τις δαπάνες προβολής και δημοσίων σχέσεων και αυτή που υπερασπίστηκε σθεναρά την πολιτική αυτονομία του Δήμου από τα ΜΜΕ, αλλά και την αυτονομία των ΜΜΕ από τον Δήμο, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος. Όλα αυτά, δηλαδή, που ανέτρεψε η Δημοτική Αρχή την τελευταία διετία.
Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε καταθέσει ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στις 9 Ιανουαρίου 2016, την οποία αναγκαστήκαμε να  επανακαταθέσουμε  στις 16 Σεπτεμβρίου 2016,  επειδή η Δημοτική Αρχή αρνείται πεισματικά να την απαντήσει. Η ερώτησή μας περιείχε απολύτως σαφή και συγκεκριμένα ερωτήματα για τις κάθε είδους δημοσιεύσεις του Δήμου και των νομικών του προσώπων προς τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, την περίοδο από το 2003 έως και το 2015.  

Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η ερώτησή μας έπρεπε να απαντηθεί εγγράφως εντός μηνός από την κατάθεσή της. Αφού δεν απαντήθηκε και την επαναφέραμε στις 16-9-2016, πρέπει να απαντηθεί εγγράφως στην πρώτη τακτική συνεδρίαση, μετά την παρέλευση του μήνα από την επανακατάθεσή της. Συνεπώς, αν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δοθούν εγγράφως απολύτως σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις στα απολύτως σαφή και συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουμε θέσει, θα ενεργήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο για την αναζήτηση πειθαρχικών και άλλων ευθυνών. Όσο για τα περί προσωπικών δεδομένων, αυτά αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις, για να προστατευτούν «ημέτεροι» και φίλοι, αφού τα στοιχεία που ζητάμε, είναι όλα στοιχεία που, με τη νομοθεσία που ισχύει από το 2011, αναρτώνται πλέον στη «Διαύγεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: