Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Επιλογή Ευθύνης: «Όσοι έκαναν πολιτική με τη λάσπη, εν τέλει βούλιαξαν στο βούρκο»

Να δώσει στη δημοσιότητα όλη την υπηρεσιακή αλληλογραφία του Π. Σκοτινιώτη με τον πρώην γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ,  Δ. Οικονομίδη, μετά τις 13 Αυγούστου 2014, για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και η γκεμπελίστικη τακτική του Θ. Θεοδώρου, καλεί με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» τον ασκούντα καθήκοντα δημάρχου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο,  ενώ καταγγέλλει ότι ο Α. Μπέος, στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, αλλά και σε άλλες δημόσιες δηλώσεις του, είχε κάνει ευθέως λόγο για διαπραγμάτευση με την ΕΡΓΗΛ και συμβιβασμό, με καταβολή μεγάλου μέρους του επιδικασθέντος χρηματικού ποσού. Η παράταξη εκφράζει την ευχή να είναι ειλικρινής η αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχής στο μείζον αυτό θέμα και η διαβεβαίωσή της ότι δεν θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ, αν και εκφράζει προβληματισμό για τις επανειλημμένες δηλώσεις του κ. Μουλά, που επιμένει να θεωρεί προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα υπέρ της ΕΡΓΗΛ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη της ΔΕΥΑΜΒ με την αντίδικο εταιρεία. Η παράταξη, επίσης, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη για συμπαγές μέτωπο υπεράσπισης της ΔΕΥΑΜΒ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εκμεταλλευόμενος την απουσία τριών δημοτικών συμβούλων της «Επιλογής Ευθύνης» από τη χθεσινή «συνεδρίαση» - παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου, της κ. Ν. Οικονόμου και του κ. Φ. Λαμπρινίδη, λόγω των εκπαιδευτικών υποχρεώσεών τους σε σχέση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και του κ. Ν. Στόικου, για λόγους υγείας, ο θλιβερός «υποκατάστατος», κ. Θεοδώρου, στον γνωστό πια ρόλο του πολιτικού «γενίτσαρου», εξαπέλυσε έναν ακόμη «βόρβορο» εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της παράταξής μας, αυτή τη φορά σε σχέση με το «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ», χωρίς να αποτελεί θέμα της ημερήσιας διάταξης και χωρίς να υπάρχει εισήγηση της Δημοτικής Αρχής που να έχει τεθεί υπόψη των δημοτικών συμβούλων, συκοφαντώντας επιπλέον τους τρεις δημοτικούς συμβούλους ότι δήθεν «προτίμησαν να δραπετεύσουν».

Η παράταξή μας, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του κ. Κουτσιφέλη σε βάρος της Δημοτικής Αρχής για χαμένες δίκες, την αγωγή που σκοπίμως εγκαταλείφθηκε, και τον συμβιβασμό των 7 εκατ. ευρώ που μεθοδεύεται, και τη μη απάντηση ουσιαστικά της Δημοτικής Αρχής, κατέγραψε προχθές, με συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία, το πλήρες ιστορικό και όλη την αλήθεια για το «σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ». Και προφανώς ενόχλησε πάρα πολύ η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Γι’ αυτό ο κ. Θεοδώρου, στην προσπάθειά του να αμυνθεί, κατέφυγε στο μόνο που έχει διδαχθεί από τον μέντορά του: στο ψέμα, τη λάσπη, τη λοιδορία και το ψευτονταηλίκι. Για να μην κουράζουμε, ωστόσο, την τοπική κοινωνία, δεν θα επαναλάβουμε τα γεγονότα και τις ημερομηνίες, που είναι αναλυτικά καταγεγραμμένα στην προχθεσινή ανακοίνωσή μας. Μιλάνε άλλωστε  από μόνα τους, σε όσες αθλιότητες και σε όσες αλχημείες και αν καταφύγει η Δημοτική Αρχή.  Όπως μιλάει από μόνο του και το γεγονός ότι η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ χειρίστηκε την υπόθεση με συνείδηση του δημοσίου συμφέροντος, πλήρη διαφάνεια και με συνεχή ενημέρωση και συμμετοχή των μειοψηφιών, γεγονός που αναγνώρισαν και οι αντιπολιτεύσεις στη χθεσινή «συνεδρίαση», σε αντίθεση με την απόλυτη μυστικότητα και την πλήρη αδιαφάνεια που χειρίζεται την υπόθεση η παρούσα Διοίκηση.

Το ότι θα προκαλούσαμε ταραχή σε όσους επί τόσο καιρό ψαρεύουν σε θολά νερά, αξιοποιώντας τη σιωπή μας, προκειμένου να μη δώσουμε όπλα στην αντίδικο εταιρεία, το περιμέναμε. Το θράσος τους όμως ξεπερνάει κάθε όριο. Φαίνεται πως η ανακοίνωσή μας «πόνεσε» πολύ και η «ζημιά» που τους κάναμε είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όση υπολογίζαμε. Σε ένα, λοιπόν, μόνο θα συμφωνήσουμε μαζί τους: ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ο «δαιμόνιος» δημοτικός «ντετέκτιβ», κ. Θεοδώρου, που αμφιβάλλουμε αν ξέρει πού βρίσκονται τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, έκανε χθες, με καθυστέρηση 19 ολόκληρων μηνών, τη μεγάλη «αποκάλυψη», ότι τρεις μέρες πριν από την εκπνοή της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δηλαδή στις 28 Αυγούστου 2014, ο κ. Σκοτινιώτης είχε εμπιστευτική αλληλογραφία με τον τότε γενικό διευθυντή της Επιχείρησης, κ. Οικονομίδη, «για να συγκαλύψουν τις παραλείψεις της παρέας τους»! Για να αποκαλυφθεί, λοιπόν, το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και η γκεμπελίστικη τακτική του κ. Θεοδώρου, δεν έχει παρά να δώσει στη δημοσιότητα όλη την υπηρεσιακή αλληλογραφία του κ. Σκοτινιώτη με τον κ. Οικονομίδη μετά από τις 13 Αυγούστου 2014, ημερομηνία που κοινοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ το απαλλακτικό για τους υπαλλήλους της Επιχείρησης Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, μέχρι την κοινοποίηση του οποίου είχε ανασταλεί η πειθαρχική διαδικασία κατά των εμπλεκομένων υπαλλήλων, αφού ο ισχύων ΟΕΥ συνέδεε ευθέως την πειθαρχική με την ποινική διαδικασία. Ο κάθε πολίτης που έχει στοιχειώδη σχέση με το αντικείμενο θα μπορέσει, έτσι, να διαπιστώσει αν τελικά τα υπηρεσιακά έγγραφα του κ. Σκοτινιώτη αφορούσαν τη συγκάλυψη της υπόθεσης ή το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή τη διασφάλιση της νομιμότητας της πειθαρχικής διαδικασίας που η προηγούμενη Διοίκηση είχε κινήσει, ώστε να μην προκύψουν ακυρότητες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι πειθαρχικά διωκόμενοι υπάλληλοι -όπως έχει συμβεί με τον χειρισμό της υπόθεσης από τη σημερινή δημοτική αρχή, που κινδυνεύει, με τη μήνυση Κουτσιφέλη εναντίον της, να βρεθεί εκτεθειμένη- και για να παραδοθεί ο φάκελος στη νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ που αναλάμβανε σε λίγες μέρες, προκειμένου η πειθαρχική διαδικασία να ολοκληρωθεί όπως εκείνη θα έκρινε. Και αν το θέμα ξεπερνάει το γνωστικό πεδίο και την αντιληπτική ικανότητα του κ. Θεοδώρου, δεν έχει παρά να ζητήσει τη συνδρομή της εξαιρετικά έμπειρης περί το πειθαρχικό δίκαιο Διοικητικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να του εξηγήσει περί τίνος πρόκειται. 

Κατά τα λοιπά, χαιρετίζουμε την «περήφανη» δήλωση του  κ. Θεοδώρου, ότι το μόνο που θα πάρει η ΕΡΓΗΛ από την παρούσα δημοτική αρχή θα είναι «μια φωτογραφία του Μπέου». Αν κρίνουμε πάντως από όσα είχε δηλώσει ο ίδιος ο αρχηγός του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, η «φωτογραφία» αυτή, δηλαδή η διαπραγμάτευση με την ΕΡΓΗΛ και ο επιδιωκόμενος συμβιβασμός, όπως δήλωνε, πριν από 19 μήνες, θα κόστιζε στη ΔΕΥΑΜΒ μερικά εκατομμύρια ευρώ. Για του λόγου το αληθές, ας ανατρέξει στα πρακτικά της συνεδρίασης, για να διαπιστώσει τα χουβαρνταλίκια της νέας, τότε, δημοτικής αρχής έναντι της ΕΡΓΗΛ, αλλά και σε άλλες δημόσιες δηλώσεις εκείνης της περιόδου. Σε κάθε περίπτωση, κρατούμε ως θετική -και ελπίζουμε να είναι ειλικρινής- η αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχής και η διαβεβαίωσή της ότι δεν θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ, αλλά θα κινηθεί μέχρι τέλους, με βάση ουσιαστικά τη γραμμή που η προηγούμενη Διοίκηση χάραξε και τεκμηρίωσε, ότι δηλαδή δεν είναι η ΔΕΥΑΜΒ που οφείλει στην ΕΡΓΗΛ, αλλά η ΕΡΓΗΛ στη ΔΕΥΑΜΒ. Φυσικά δεν περιμένουμε από τρωγλοδύτες της πολιτικής να έχουν τη λεβεντιά να αναγνωρίσουν ότι η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να έχει στα χέρια της το ισχυρό αυτό όπλο αποκλειστικά και μόνο χάρις στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της προηγούμενης Διοίκησης της Επιχείρησης. 

Όσο για τον κ. Μουλά, που πήρε από το πρωί σβάρνα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, στήνοντας σκηνικό λασπομαχίας, παρασιωπώντας την αλήθεια, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, σαλαμοποιώντας δημοτικές αρχές και κόμματα, χυδαιολογώντας, τραμπουκίζοντας και λαϊκίζοντας, τι να πει κανείς. Το χειρότερο όμως είναι ότι, από έλλειψη επιχειρημάτων και στην αγωνία του να λασπώσει τους προηγούμενους, παρουσίασε ως προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα υπέρ της ΕΡΓΗΛ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη της ΔΕΥΑΜΒ με την αντίδικο εταιρεία, δηλώνοντας πως χάθηκαν όλα τα δικαστήρια κι ότι θα κλείσει η «ναυαρχίδα» του Δήμου, συμπαρασύροντας και τον Δήμο. Πού να μην έδινε και μεγάλο αγώνα η σημερινή δημοτική αρχή για την Επιχείρηση… Αλλά τίποτα πια δεν μας εκπλήσσει από έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί τόσο αδίστακτα τη θέση του στον Δήμο, για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα, όπως στην περίπτωση του οικοπέδου του Συνεταιρισμού στον Άγιο Στέφανο, υπόθεση που η παράταξή μας έφερε στο φως της δημοσιότητας, συγκεντρώνοντας πάνω μας την οργή και το μίσος του κ. Μουλά.

Εξάλλου, για τις «καταγγελίες» του κ. Κουτσιφέλη, στις οποίες η Δημοτική Αρχή μας καλεί να απαντήσουμε, πριν να τον «χρησιμοποιήσει», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μουλάς σήμερα, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ας απαντήσει εκείνη σε όσα βαρύτατα της καταμαρτύρησε. Εμείς ό,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε με την προχθεσινή και τη  χθεσινή μας ανακοίνωση. Καταλαβαίνουμε την απέλπιδα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να μεταθέσει το πρόβλημα και να μετακυλήσει τις όποιες δικές της ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης τους τελευταίους 19 μήνες. Θα πρέπει, ωστόσο, να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί περάσει ολόκληρη τη θητεία της, γυρνώντας διαρκώς στο παρελθόν και παριστάνοντας τον τιμωρό. Είναι πια 19 μήνες στη Διοίκηση του Δήμου και το έχουμε πει άπειρες φορές. Αν έχει  στοιχεία για σκάνδαλα και οτιδήποτε άλλο, ας τα καταγγείλει όπου πρέπει και ας ασχοληθεί επιτέλους με τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Πλέον αυτή είναι που ελέγχεται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της.

Επειδή εμείς δεν είμαστε περαστικοί από την πόλη και θα είμαστε εδώ και όταν κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν, θα κλείσουμε με αυτό που τονίσαμε και στην προχθεσινή ανακοίνωσή μας. Ότι στη δύσκολη αυτή μάχη δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικά παιγνίδια και άδηλες μεθοδεύσεις. Αυτό που χρειάζεται, είναι ένα συμπαγές μέτωπο της Δημοτικής Αρχής με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την τοπική κοινωνία στο σύνολό της.  Η πρωτοβουλία και η ευθύνη ανήκουν πρωτίστως στη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Μακάρι, έστω και καθυστερημένα, να δείξουν ότι αντιλαμβάνονται αυτή την ευθύνη. Ας μην ξεχνούν, άλλωστε, ότι όσοι έκαναν πολιτική με τη λάσπη, εν τέλει βούλιαξαν στο βούρκο.»
Δεν υπάρχουν σχόλια: