Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

“Επιλογή Ευθύνης”: Η Νατάσα Οικονόμου εκλέχθηκε νέα επικεφαλής

Μέσα από μία υποδειγματική διαδικασία πολιτικού ήθους και δημοκρατικής συνέπειας, η Νατάσα Οικονόμου αναδείχθηκε νέα επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», στη μαζική συνέλευση των μελών του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Κυριακή), στο Δημαρχείο του Βόλου. Η συνέλευση διεξήχθη σε κλίμα ενότητας και συστράτευσης, μετά δε την ολοκλήρωσή της, ακολούθησε η ψηφοφορία, στην οποία δικαίωμα ψήφου είχαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Επί των 70 ψηφισάντων, η κ. Οικονόμου έλαβε 36 ψήφους, ο κ. Λαμπρινίδης 32 ψήφους και υπήρξαν και 2 λευκά.
«Τα μέλη μας, με τη δυναμική συμμετοχή και τις παρεμβάσεις τους στη συνέλευση και την εκλογική διαδικασία, έστειλαν ένα ουσιαστικό μήνυμα για το πώς η παράταξή μας αντιλαμβάνεται τις συμμετοχικές διαδικασίες  και ότι αυτό που προέχει είναι η ομοψυχία και η συλλογική δουλειά, για την προάσπιση του δημοκρατικού ήθους και της αξιοπρέπειας της πόλης απέναντι στα φαινόμενα παρακμής και εκχυδαϊσμού του δημόσιου βίου, που δυστυχώς έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της θλιβερής τοπικής μας πραγματικότητας. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη της παράταξης για τη σημερινή τους παρουσία, ανεξάρτητα από την επιλογή τους, και για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με συνέπεια, συλλογικό πνεύμα και ομοψυχία για την πόλη μας, την παράταξή μας και τη  δημοτική μας ομάδα. Σήμερα δώσαμε το μήνυμα ότι η παράταξή μας είναι δυνατή, είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά, ενισχύοντας τον γνήσια  αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα και την εξωστρέφειά της, με διακύβευμα την ουσιαστική συμβολή της στη διαμόρφωση ενός πιο αισιόδοξου μέλλοντος για το Δήμο μας. “Πάμε μπροστά”, λοιπόν, με ενότητα και συστράτευση», δήλωσε μεταξύ άλλων η Ν. Οικονόμου, η οποία επίσης συνεχάρη θερμά τον Φ.Λαμπρινίδη για την άψογη εκλογική διαδικασία και την ευγενική άμιλλα.  

Ο κ. Λαμπρινίδης από την πλευρά του σημείωσε: «Ευχαριστώ τους αγαπητούς συναδέλφους μου, ανεξαρτήτως επιλογής. Συγχαίρω ανυπόκριτα και εγκάρδια τη Νατάσα Οικονόμου, της εύχομαι δύναμη και δηλώνω ‘’παρών’’ σε όποια συνεισφορά μου ζητηθεί. Σήμερα, με τη συμμετοχή μας, τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε και το αποτέλεσμα της εκλογής, επιβεβαιώνουμε τον χαρακτήρα της προσπάθειάς μας. Ότι αποτελούμε ένα πολύχρωμο, πολυσυλλεκτικό, ανεξάρτητο και ανοιχτό αυτοδιοικητικό κίνημα. Σήμερα, είμαστε πιο δυνατοί, με νέα δυναμική συμμετέχουμε στις διεργασίες για την αναδιάταξη στα αυτοδιοικητικά πράγματα του δήμου Βόλου. Με ενίσχυση της συλλογικότητας στη χάραξη πολιτικής, με αξιοποίηση του δυναμικού της παράταξής μας, με ένα πρόγραμμα για το Βόλο του 2020, προχωράμε… Όλες οι δυνάμεις των αιρετών και μη της παράταξης στεκόμαστε στα πραγματικά προβλήματα αυτού του δήμου, τα μικρά και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών. Μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, με ενωτικές πρωτοβουλίες και ευρύτατες συνεργασίες ενισχύουμε το μέτωπο της αξιοπρέπειας και της λογικής. Το μέτωπο των δυνάμεων για το Βόλο που μας αξίζει».

Η διαδικασία της επιλογής του νέου επικεφαλής της παράταξης κινήθηκε, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Πάνου Σκοτινιώτη. Παρά τις προβλέψεις της νομοθεσίας, η δημοτική ομάδα αποφάσισε η εκλογή του νέου επικεφαλής να γίνει όχι μόνο από τα τέσσερα μέλη της, αλλά από την ολομέλεια του συνδυασμού.

Η συμμετοχή υπήρξε πραγματικά μαζική. Τη συνέλευση άνοιξε ο κ. Σκοτινιώτης, ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στους λόγους της παραίτησής του, ευχαρίστησε τα μέλη για την άψογη συνεργασία και τη συνεισφορά τους στην παράταξη και επισήμανε τη μεγάλη ευθύνη και το σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει η τελευταία, σε μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για την πόλη, όπου προτεραιότητα αποκτά η δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ιστορίας, του πολιτισμού, της ενότητας και της αξιοπρέπειας της πόλης μας.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δύο υποψηφίων, Ν. Οικονόμου και Φ. Λαμπρινίδη, καθώς και παρεμβάσεις αρκετών μελών του συνδυασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: