Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Π. Σκοτινιώτης: Στην πόλη μας υπάρχει θέμα δημοκρατίας

Το γεγονός ότι «η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου σε περίοδο δημοκρατίας», γράφτηκε χθες, υποστήριξε μιλώντας το πρωί, στο ράδιο ΕΝΑ, ο τέως Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Πάνος Σκοτινιώτης. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, «χθες γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου, σε περίοδο δημοκρατίας. Η δημοτική “χούντα” Μπέου-Μουλά κουρέλιασε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και κατέλυσε κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας, οδηγώντας σε εκφυλισμό και απόλυτη απαξίωση το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης μας. Δυστυχώς κάθε μέρα επιβεβαιώνονται, με τον πιο οδυνηρό και αποκρουστικό τρόπο, οι προεκλογικές εκτιμήσεις μας για το μαύρο σύννεφο που απλώνεται πάνω από την πόλη.
Σεβόμαστε τους συμπολίτες μας που στήριξαν ανιδιοτελώς την υποψηφιότητα του κ. Μπέου και όλους εκείνους που θεωρούν ότι ο εορταστικός διάκοσμος ανταποκρίνεται σε αυτό που ήθελαν για την πόλη. Τους ευχόμαστε ειλικρινά να χαρούν όσο γίνεται περισσότερο το γιορταστικό κλίμα, άλλωστε και ανάγκη το έχουν, αλλά και ό,τι γίνεται, με δικά τους χρήματα γίνεται. Να χαρούν, αλλά να μην θαμπωθούν. Διότι αυτό που πρωτίστως θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε, είναι ότι στην πόλη μας υπάρχει πλέον θέμα δημοκρατίας. Και αυτό αφορά και τα ελεγκτικά όργανα της συντεταγμένης πολιτείας, τα οποία πιστεύουμε πως δεν θα παρακολουθούν αμήχανα και άβουλα όσα καθημερινά συμβαίνουν».

«Επιτομή της φασιστικής ιδεολογίας»
Όπως υποστήριξε ο πρώην δήμαρχο, «να το πούμε καθαρά: Δημοκρατία και «νέα τάξη πραγμάτων», με την οποία θα πρέπει να συμβιβαστούν οι βολιώτες και στην οποία αποκλειστικό κουμάντο θα κάνει η εταιρεία «Αχ.Μπέος και συνεργάτες», είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Πρόκειται, αντίθετα, για την επιτομή της φασιστικής ιδεολογίας και τον ορισμό της καθεστωτικής αντίληψης. Και όπως συμβαίνει σε κάθε αντιδημοκρατικό και αυταρχικό καθεστώς, η «νέα τάξη πραγμάτων» προσπαθεί να επιβληθεί με την απειλή, το φόβο, την αναγόρευση του πολιτικού αντιπάλου σε εχθρό, τον διασυρμό και την προκαταβολική ενοχοποίηση κάθε αντίθετης φωνής. Η «νέα τάξη πραγμάτων» δεν ενδιαφέρεται να πείσει, να τρομάξει θέλει και να διχάσει την τοπική κοινωνία. Και αυτό δεν είναι ούτε τακτική ούτε καν μέθοδος, είναι βασική πολιτική επιλογή, που πηγάζει ευθέως από συγκεκριμένη ιδεολογία.

Η δημοτική μας παράταξη, έχοντας λάβει το μήνυμα της λαϊκής ψήφου, κράτησε όλο αυτό τον καιρό –και θα συνεχίσει να κρατάει- απολύτως υπεύθυνη στάση, χωρίς ίχνος λαϊκισμού και πολιτικής μικροψυχίας. Προσωπικά ανέλαβα πλήρως την πολιτική ευθύνη του εκλογικού αποτελέσματος, και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Σε εκείνο, ωστόσο, που δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και θα είμαστε άτεγκτοι, είναι το χρέος μας απέναντι στη δημοκρατία, τη νομιμότητα, την ιστορία και την αξιοπρέπεια της πόλης μας, όπως και στην υπεράσπιση της ηθικής μας υπόστασης και των αξιών που με συνέπεια υπηρετήσαμε σε όλη τη διαδρομή μας. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη γίνει ο γκεμπελισμός η επίσημη ιδεολογία της πόλης μας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: