Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Σ.Μπαρτζιώκα: Ο σχεδιασμός μας διασφαλίζει οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

Οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου διασφαλίζει ο σχεδιασμός του πενταετούς προγράμματος σχολικής στέγης της Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Σούλα Μπαρτζιώκα. Όπως δήλωσε η κ.Μπαρτζιώκα, ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει τη μεταφορά της  ΑΣΠΑΙΤΕ από το κτίριο «Αποστόλου» σε κτίριο του Πρώην Πολυκλαδικού, η οποία ήδη υλοποιήθηκε, και την απόκτηση από το Δήμο, μέσω ανταλλαγής,  της κυριότητας  του οικοπέδου ιδιοκτησίας ΙΚΑ που εφάπτεται της νέας πτέρυγας του συγκροτήματος «Αποστόλου». Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, όταν αποκτηθεί, προβλέπεται η ανέγερση κτιρίου με αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους. Έτσι, παράλληλα με την ανακαίνιση του εξαιρετικού νεοκλασικού κτιρίου, θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός συγχρόνου σχολικού συγκροτήματος.
Για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού:
- παραχωρήθηκαν χώροι σε κτίριο του Πρώην Πολυκλαδικού, όπου εγκαταστάθηκε η ΑΣΠΑΙΤΕ, απελευθερώνοντας αίθουσες στο κτίριο «Αποστόλου»,
- μετά από επικοινωνία με την αρμόδια για την περιουσία του ΙΚΑ υπηρεσία, διερευνήθηκε η πρόθεση του Ιδρύματος όσον αφορά την ανταλλαγή οικοπέδου με το Δήμο Βόλου προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του διδακτηρίου και διαπιστώθηκε  η θετική διάθεση  της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ,
- η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπή Παιδείας προώθησε τα σχετικά τοπογραφικά διαγράμματα στην αρμόδια υπηρεσία αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη δημοτικού οικοπέδου κατάλληλου για την εν λόγω ανταλλαγή.
Όπως είναι αυτονόητο,  όταν παραδοθεί ένα άρτιο και σύγχρονο διδακτήριο, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εισηγηθεί προς τον Δήμου Βόλου ποιο σχολείο θα εγκατασταθεί.
«Θέλουμε να ελπίζουμε», τονίζει σε δήλωσή της η κ.Μπαρτζιώκα, «ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει,  θα υλοποιήσει και θα επικαιροποιήσει, όπου αυτό είναι αναγκαίο, το σχεδιασμό του πενταετούς προγράμματος σχολικής στέγης, που εκπόνησε η απελθούσα Δημοτική Αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: