Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Σε εξέλιξη οι εργασίες συντηρήσεων στα σχολεία του Δήμου Βόλου

Υπεγράφησαν σήμερα από το Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, οι συμβάσεις που αφορούν τις εργασίες συντήρησης των σχολείων των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για το έτος 2014, προϋπολογισμού 60.000€ η κάθε μία. Αντίστοιχη σύμβαση, προϋπολογισμού επίσης 60.000€, έχει ήδη υπογραφεί και αφορά τις εργασίες συντήρησης των σχολείων των λοιπών Δημοτικών Ενοτήρων πλην Βόλου και Ν. Ιωνίας. Αντικείμενο των εργασιών είναι οι στοχευόμενες παρεμβάσεις στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου Βόλου, ώστε να αντιμετωπιστούν, κατά το δυνατόν, εκκρεμότητες και προβλήματα κυρίως σε υποδομές, όπως οι μονώσεις και οι στεγανώσεις.  

Συγκεκριμένα: Στη Δ.Ε Βόλου ξεκινούν εκτεταμένοι υδροχρωματισμοί και ελαιοχρωματισμοί στα 15ο  και 24ο, στα 18ο και 29ο, στο 23ο και στο 32ο Δημοτικά σχολεία. Επίσης θα ολοκληρωθούν οι συνδέσεις των σχολικών μονάδων με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ στο 23ο, στο 27ο και το 32ο Δημοτικά Σχολεία. Στη Δ.Ε Ν. Ιωνίας  αντίστοιχες εργασίες βαφών θα γίνουν στα 3ο και 9ο και στο 4ο Δημοτικά Σχολεία καθώς και στο 3ο Γυμνάσιο. Ιδιαίτερες εργασίες μόνωσης θα γίνουν στη στέγη του συγκροτήματος Φυτόκου, ενώ θα γίνουν εργασίες βελτίωσης και επέκτασης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο συγκρότημα του 2ου Λυκείου. Στις λοιπές Δ.Ε προβλέπονται εργασίες βαφών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς και εργασίες μονώσεων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου και στο Γυμνάσιο Αγριάς. Οι παρεμβάσεις στο σύνολο των Δ.Ε ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις παραπάνω εργολαβίες, υλοποιείται και το έργο «Εργασίες Συντήρησης Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Σχολικών Κτιρίων», συνολικού προϋπολογισμού 150.000€.
Στο πλαίσιο αυτό, από το τέλος Μαΐου έχουν ολοκληρωθεί η επισκευή της στέγης του 8ο Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας με δημιουργία νέας κεραμοσκεπής, η μόνωση στο συγκρότημα των 14ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου και συγκεκριμένα εκεί όπου ενώνονται η παλαιά και η νέα πτέρυγα, η κατασκευή προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου, η αντικατάσταση των παραθύρων στο 3ο Λύκειο Βόλου και η κατασκευή του υπολοίπου της σκεπής στο 5ο Λύκειο.
Επίσης η επισκευή του δικτύου ύδρευσης στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου, η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και η εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού στις τουαλέτες του 28ου Δημοτικού και 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου.

Εκκρεμεί, στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, η αντικατάσταση των παραθύρων και η κατασκευή κιγκλιδωμάτων στα 18ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, η αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας, η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και εξωτερικής καπνοδόχου στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και οι εργασίες στα θερμαντικά σώματα στο 6ο Γυμνάσιο και στα 6ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου.
Εξάλλου, το τμήμα Συντηρήσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο των εργασιών αυτεπιστασίας, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα και σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων οι οποίοι παρείχαν τα υλικά, προχώρησε σε εργασίες βαφών στα 9ο  και 21ο Νηπιαγωγεία Βόλου, στα 9ο, 20ο, 28ο , 6ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας, ενώ προχώρησε στην ανακαίνιση των τουαλετών του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στα 6ο και 26ο,  στα 13ο και στο 11ο και στο 13ο Νηπιαγωγεία Βόλου, καθώς και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο.
Οι παραπάνω εργασίες συμπληρώνονται από παρεμβάσεις στους χώρους υγιεινής και στις αίθουσες διδασκαλίας, όπως αντικαταστάσεις φθαρμένου εξοπλισμού.
«Προφανώς, τα προβλήματα και τα αιτήματα των σχολικών μονάδων είναι πολλαπλάσια και στην πλειονότητά τους εύλογα», τονίζει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φώτης Λαμπρινίδης, και συνεχίζει : «Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε, με τις πενιχρές χρηματοδοτήσεις και παρά τις ανεπάρκειες σε υλικό και έμψυχο δυναμικό, να μην σταυρώσουμε σε καμία περίπτωση τα χέρια μας. Ιεραρχούμε τις προτεραιότητες έχοντας πλήρη καταγραφή της κατάστασης και εξαντλούμε κάθε περιθώριο και εθελοντική συνεισφορά. Αναφερόμαστε σε ένα κτιριακό απόθεμα του Δήμου Βόλου το οποίο καλύπτει τις ανάγκες διακοσίων (200) περίπου Σχολικών μονάδων και το οποίο συνεχώς παλαιώνει. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δίνουμε μια πραγματική μάχη ως Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα Σχολεία ομαλά».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: