Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Δήμος Βόλου: Διαφορές περίπου 45.000 € διαπιστώθηκαν στο ταμείο του Δήμου στη χρήση 2013

Ξηρακιάς: Εμμονή στη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και τις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου

Στο πλαίσιο σύνταξης του ισολογισμού έτους 2013, που ολοκληρώνεται εντός των ημερών προκειμένου να εισαχθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και του εσωτερικού ελέγχου, διαπιστώθηκαν διαφορές στο ταμείο, περίπου 45.000 ευρώ. Ο προϊστάμενος του αρμόδιου Τμήματος ενημέρωσε το διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα ευρήματα του ελέγχου και αμέσως δόθηκε εντολή στους υπαλλήλους να προβούν εκ νέου σε εξονυχιστικό επανέλεγχο των λογαριασμών, για τον εντοπισμό τυχόν σφάλματος, ο οποίος όμως δεν απέδωσε νέα στοιχεία. Ως εκ τούτου, ο αρμόδιος Διευθυντής Οικονομικής Υπηρεσίας, κ.Σταύρος Νιτσάκος, διέταξε ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για πράξεις και παραλήψεις υπαλλήλων.
Με αφορμή το υπό διερεύνηση θέμα στην ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου και τα προβλήματα στον ανεφοδιασμό με καύσιμα ορισμένων οχημάτων του Δήμου, που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς και Πορταριάς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλ.Ξηρακιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι ο επαγγελματισμός, δηλαδή η γνώση, η συνέπεια και η σοβαρότητα των στελεχών, σε συνδυασμό με το καλό επίπεδο οργάνωσης, είναι το κλειδί της αποτελεσματικότητας κάθε Οργανισμού ή Επιχείρησης. Το σύστημα εσωτερικού ελέγχου που καθιερώσαμε στο Δήμο μας, η εμμονή μας στη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, η αναδιοργάνωση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών, σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό των στελεχών της Υπηρεσίας, είναι μια κατάκτηση που πρέπει να διαφυλαχθεί.
Στο πλαίσιο αυτό και ελέγχοντας τους λογαριασμούς του 2013, φαίνεται ότι προκύπτει μία διαφορά περίπου 45 χιλ. ευρώ, σχετικά με την οποία γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος, προκειμένου, εφόσον επιβεβαιωθεί οριστικά, το αντίστοιχο ποσό να καταλογιστεί στον υπεύθυνο αλλά και να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.
Παρά τα σημαντικά βήματα που έγιναν, σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ώστε όλα τα στελέχη του Δήμου να κατακτήσουν το επίπεδο επαγγελματισμού που απαιτεί ένας μεγάλος Δήμος, όπως ο Δήμος Βόλου, το οποίο δικαιούνται οι συμπολίτες μας, που είναι οι πραγματικοί εργοδότες των υπαλλήλων.
Τον επαγγελματισμό αυτόν οφείλουν τα στελέχη και ο Δήμος να τον επιβάλουν και στην αγορά των προμηθευτών. Κανείς δεν μπορεί να προκαλεί για οποιοδήποτε λόγο προβλήματα στη ομαλή λειτουργία του Δήμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: