Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στηρίζει το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου

Με σημαντικές ποσότητες τροφίμων ενίσχυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου η Μητρόπολη Δημητριάδος, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική στιγμή, στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολο Παντσά, όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, τα αποθέματα του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν αρχίσει να περιορίζονται δραματικά, καθώς η υποστήριξη εκ μέρους των πολιτών βαίνει μειούμενη, οι εταιρίες και οι βιοτεχνίες περιορίζουν την παραγωγή τους ή κλείνουν και αρκετός κόσμος λείπει. Αυτά όλα, σε συνάρτηση με το μεγάλο αριθμό των οικογενειών που υποστηρίζονται, δημιουργούν σημαντική στενότητα. Να σημειωθεί πως έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα 750 περίπου ετήσιες κάρτες, από τις οποίες οι 520 είναι μηνιαίως οι επωφελούμενες  οικογένειες.
«Οι προσπάθειες για ανεύρεση νέων πηγών τροφοδοσίας, η οργάνωση εκδηλώσεων, καθώς και η διατήρηση των παραδοσιακών τρόπων υποστήριξης των ραφιών του παντοπωλείου όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει, αλλά έχουν ενταθεί στο μέγιστο βαθμό», επισήμανε ο κ.Παντσάς. Στο πλαίσιο αυτό και για να μην υπάρξουν κενά το μήνα Αύγουστο, ο ίδιος ζήτησε την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου από την αποθήκη τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλης Δημητριάδος. Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης, στο πλαίσιο του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης», που έχει στηθεί εδώ και δυόμιση χρόνια, η Μητρόπολη ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα και παρέδωσε στους υπεύθυνους του Παντοπωλείου σημαντική ποσότητα μακαρονιών, λαδιού, ζάχαρης και οσπρίων. Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέδωσε στη Μητρόπολη 22 κλούβες πιπεριές Φλωρίνης και μελιτζάνες, μέρος μιας μεγάλης ποσότητας με την οποία παραγωγός της περιοχής μας ενίσχυσε το Παντοπωλείο.
«Η συνέργεια αυτή με τη Μητρόπολη που γίνεται για πολλοστή φορά, θα δώσει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο να καλύψει κάποια κενά. Οι ανάγκες, όμως, είναι πάντα μεγάλες και το αίτημα-παράκληση προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Βόλου να ενισχύουν το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο εξακολουθεί να ισχύει και μάλιστα με πιεστικό τρόπο. Η ενίσχυσή του είναι χρέος όλων μας», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Απ. Παντσάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: