Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Έκλεισε έναν χρόνο επιτυχούς λειτουργίας το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Βόλου

Στο Βόλο αναμένονται ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) κ.Φίλιππος Λέντζας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Iδρύματος κ.Παναγιώτης Μανούρης, οι οποίοι θα είναι βασικοί ομιλητές σε ειδική εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Βόλου, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και για τη σύνδεσή της με την απασχόληση και τις αναπτυξιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα απονεμηθούν οι βεβαιώσεις στους καταρτιζόμενους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία Προγράμματα που υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου, από τις αρχές του χρόνου, μέχρι σήμερα.
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου συμπλήρωσε ένα χρόνο επιτυχούς λειτουργίας. Η ανταπόκριση των πολιτών στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων που διοργάνωσε το Κέντρο, από τον Μάιο του 2013, μέχρι και σήμερα ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα, να ολοκληρωθούν πενήντα (50) προγράμματα, στα οποία 900 περίπου συμπολίτες μας καταρτίστηκαν, σε διάφορα θεματικά αντικείμενα, όπως πληροφορική, ξένες  γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά τούρκικα ρώσικα), υγεία, γλωσσικές δεξιότητες, κ.α. 
Αναλυτικά υλοποιήθηκαν:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ
13 προγράμματα: ΙΤΑΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
10 προγράμματα: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
10προγράμματα: ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ(6 & 4 αντίστοιχα)
2 προγράμματα: ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
1 πρόγραμμα: ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
1 πρόγραμμα: ΡΩΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
1 πρόγραμμα: ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
2 προγράμματα :ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
1 πρόγραμμα: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
1 πρόγραμμα: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Η δραστηριότητα του Κέντρου Δια βίου μάθησης και Απασχόλησης, όμως, δεν σταματά στη γενική ομάδα πληθυσμού των συμπολιτών μας αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα, μετά από την επαφή και συνεργασία  του γραφείου με υπηρεσίες, φορείς και εκπροσώπους διαφόρων κοινωνικών ομάδων, διοργανώθηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία προγράμματα που ανταποκρίνονταν στις ιδιαίτερες ανάγκες των μελών τους.  
Αναλυτικά υλοποιήθηκαν:
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΟΛΟΥ
προγράμματα: ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ  
2 προγράμματα: ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ – ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Ι & II (στο Ιατροκοινωνικό  Κέντρο Αλιβερίου)
1 πρόγραμμα: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ(στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κασσαβέτειας
Επίσης δύο νέα προγράμματα διάρκειας 25 ωρών το καθένα, τα «Εβραϊκή γλώσσα για τον τουρισμό» και «Διοργάνωση εκθέσεων- προβολή τοπικών προϊόντων», προστέθηκαν στον κατάλογο των προγραμμάτων που  μπορούν να υλοποιηθούν στην πόλη μας, από τον Οκτώβριο του 2014. Τα προγράμματα αυτά εγκρίθηκαν πρόσφατα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που είναι ο φορέας διαχείρισης των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης για τους Δήμους της χώρας, μετά από πρόταση που έγινε από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με τους συλλόγους εστίασης και ξενοδόχων αντίστοιχα, για την επιμόρφωση των μελών τους. Επιπλέον, προστέθηκε πρώτο και δεύτερο επίπεδο (Α1) και (Α2) στα προγράμματα ξένων γλωσσών (αρχαρίων και προχωρημένων), καθώς επίσης και πολλά άλλα νέα προγράμματα. Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Δημήτρης Δερβένης τόνισε σχετικά: «Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς πολιτών, γεγονός που καθιστά την δομή σημείο αναφοράς για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούμε από τους ελάχιστους Δήμους πανελλαδικά, με ευρεία χωροταξική κάλυψη με Κέντρα Στο Βόλο, στη Ν.Ιωνία, στην Ν.Αγχίαλο, στην Ιωλκό και στην Αγριά, όπου διαθέτουμε άρτιες τεχνικές υποδομές. Ευελπιστούμε τα προγράμματα αυτά να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας στην βελτίωση της καθημερινότητας τους, αλλά και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους για να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν  ή και να διατηρήσουν μια θέση απασχόλησης στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον». 
Το Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Βόλου υλοποιεί προγράμματα στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας ΑΠ 7», το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τα Προγράμματα που υλοποιούνται στην πόλη μας, από το Γραφείο Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης του Δήμου Βόλου, στη διεύθυνση Τοπάλη 12 , στο Βόλο. Τηλέφωνα επικοινωνίας 24210 97656, 97658.
Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες πολίτες και είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: