Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ευρωπαϊκών χωρών στον Δήμαρχο Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Λετονία και την Πολωνία, οι οποίοι φιλοξενούνται από το ΕΠΑΛ Αγριάς στο πλαίσιο του προγράμματος “Comenius”. 

Ειδικότερα, η επίσκεψη στο Βόλο και το Πήλιο αφορά τη δράση “Walking hand in hand can take us to Fari(y)land” (δηλαδή “Περπατώντας χέρι – χέρι μπορούμε να φθάσουμε στη Χώρα του Δικαίου” ή με το λογοπαίγνιο που γίνεται  -Νεραϊδοχώρα- στη Χώρα του Ιδεατού). Πρόκειται για πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώνεται φέτος με στόχο την εξάλειψη της διαφορετικότητας ως έννοιας και πράξης.
Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων τονίζοντας ότι ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων και προάγουν την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση, ενώ, μέσα από τις επισκέψεις, δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και να γνωρίσουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες.

Κατά την πρώτη μέρα της πενθήμερης παραμονής τους στο Βόλο, οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί και μαθητές, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ.Νίκο Μπαμπανίκο και εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου, επισκέφθηκαν το  Δημαρχείο του  Βόλου όπου ξεναγήθηκαν στην ιστορία της περιοχής όπως αποτυπώνεται στα χαρακτικά του Τάσσου που κοσμούν την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου, ενώ παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το βίντεο για τον  Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Τις επόμενες μέρες θα έχουν την ευκαιρία, στο περιθώριο της παρουσίασης των εργασιών τους, να κάνουν βόλτα με το τρενάκι του Πηλίου, το θρυλικό «Μουντζούρη», να περιηγηθούν στα αξιοθέατα, να απολαύσουν τις φυσικές και γαστρονομικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής για να γίνουν πρεσβευτές των όσων είδαν και έζησαν στις χώρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: