Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την προοπτική της πόλης

«Αυτό που κρίνεται στις εκλογές του Μαϊου είναι εάν ο Βόλος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και να μπει σε τροχιά οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», τόνισε ο δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» του ASTRA T.V. με τον Δημ.Μαρέδη. Ο κ.Σκοτινιώτης προανήγγειλε ότι η παράταξη της οποίας ηγείται θα ανοίξει το επόμενο διάστημα όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης, μέσα από την παρουσίαση ενός τολμηρού και ριζοσπαστικού προγράμματος για την επόμενη κρίσιμη πενταετία. «Το πρόγραμμά μας θα εγγυάται ότι ο Βόλος θα διεκδικήσει πραγματικά τη θέση που του αξίζει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα υποχρεωθούν, αναγκαστικά, όλοι οι υποψήφιοι να μιλήσουν –αν έχουν κάτι να πουν- για τα σοβαρά ζητήματα της πόλης και την προοπτική της.
Αναφερόμενος στο προεκλογικό σκηνικό ο κ.Σκοτινιώτης επισήμανε ότι στο Βόλο έχει ξεσπάσει ένας ανορθόδοξος πόλεμος χωρίς  κανόνες, που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα. Επανέλαβε την πολιτική του ανάλυση περί απόπειρας δημιουργίας ενός μαύρου μετώπου και τόνισε για μια ακόμη φορά ότι αυτό αφορά την κρυπτόμενη Χρυσή Αυγή και τον κ. Μπέο με το στενό περιβάλλον του και όχι τους συμπολίτες που τον ακολουθούν. Επανέλαβε, επίσης, ότι ο κ.Μπέος δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να διεκδικεί να γίνει δήμαρχος του Βόλου όταν έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη και σημείωσε ότι ένας άνθρωπος με το βίο   και την πολιτεία του δεν μπορεί να αποτελεί πρότυπο δημάρχου για τους Βολιώτες. «Η διαφορά μας είναι όπως η μέρα με τη νύχτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον χαρακτηρισμό του «μνημονιακού δημάρχου» που του αποδίδει ο κ.Πατσιαντάς, ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε ότι πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό, καθώς είναι το ίδιο επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές του 2010. Το ζητούμενο σήμερα, όπως είπε, είναι η χώρα να μπει σε τροχιά εθνικής ανασυγκρότησης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει την αιχμή αυτής της προσπάθειας.
Αναφερόμενος στην απόφαση για τη συνένωση της Δημοκρατικής Συμπολιτείας με την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών του Απ.Παπατόλια, ο δήμαρχος Βόλου επισήμανε ότι ανέκαθεν υποστήριζε την ανάγκη ευρύτερων συμμαχιών στην Αυτοδιοίκηση και υπενθύμισε ότι, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη της παράταξής του τον περασμένο Ιανουάριο, είχε δεσμευτεί ότι θα προσπαθούσε για τη μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση της αυτοδιοικητικής συνάντησης πολιτών που είχε συγκροτηθεί με πυρήνα το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπολιτείας. «Κάναμε μία συμφωνία ευθύνης και απόδειξη αυτού είναι ότι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση ενιαίας παράταξης. Εάν θέλαμε να κάνουμε παζάρια, θα κρατούσε ο καθένας τη δική του δημοτική παράταξη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Σκοτινιώτης και χαρακτήρισε αστεία και έξω από κάθε πραγματικότητα όσα ακούγονται περί δήθεν μυστικής συμφωνίας για τη νομή της διοίκησης του Δήμου.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η τριετία που πέρασε ήταν μια θητεία εκτάκτου ανάγκης, κατά την οποία η Δημοτική Αρχή Βόλου ανέλαβε συγκεκριμένη αποστολή και την έφερε εις πέρας με επιτυχία. «Μακάρι να είχαμε το χρόνο να κάνουμε περισσότερα πράγματα», είπε και παραδέχθηκε ότι η απίστευτη πίεση της καθημερινότητας δεν επέτρεψε στον ίδιο και τους συνεργάτες του να βρεθούν πιο κοντά στους πολίτες και τα βασανιστικά τους προβλήματά. «Κατανοούμε και παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την κριτική που μας ασκείται από συμπολίτες μας στον τομέα αυτόν», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: